Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vga bekötése, hogy jó/jobb?

Vga bekötése, hogy jó/jobb?

Figyelt kérdés

Adott egy asus 3060ti 8gb ddr6x vga, és ennek 2x8 pines a csatija. két féleképpen lehet rádugni a tápból a csatlakozókat.

Az egyik, amikor egy kábel jön a tápból, és ami rámegy a vga-ra, az ketté ágazik 8-8 pinre, és ugy dugom rá a v ga-ra,

A másik pedig hogy két olyan kábelt hozok fel a tápból, egyenként 8 pinnel, és ugy dugom rá a vga-ra külön-külön (rem. érthető)...

A kérdés az lenne hogy melyik megoldás a jó/jobb, esetleg mind kettő? Mert most az első verzióval van bekötve, hogy ne legyen annyi kábelezés a házban, a szellőzés, esztétikai megjelenés, és a ledek "kiteljesedése" végett (is)...

2022. dec. 25. 13:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Onnan jött, hogy ágat írtam kábelköteg helyett a szakember meg nem értette...

Szabvány szerint egy 8pin PCI-e kábel terhelhetősége 150W ( persze ennél jóval többet is kibír ).

2022. dec. 26. 01:36
 12/15 A kérdező kommentje:

11: Ja, hogy te a KÁBEL terhetőségéről írtál?

Akkor rosszul tettem fel a kérdést, mert én a tápellátásra gondoltam, nem a kábel maximális terhelhetőségére...

2022. dec. 26. 01:52
 13/15 A kérdező kommentje:
De az anonim bástya értette :)))
2022. dec. 26. 01:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Jól tetted fel a kérdést.

Az a PCIE tápkábel amin kettő csatlakozó van az összesen tud 150Wattot leadni. Ha ugyanazon kábelen lévő két csatit dugod egy komolyabb kártyába és a táp sem a legjobb minőségű akkor gondok lehetnek, túlmelegszik,megéghet a tápkábel.

Teljesen mindegy hány fázisú a táp, egy kábelről két csatit nem dugunk a videokártyába még akkor sem, ha az egy viszonylag keveset fogyasztó 3060.

2022. dec. 26. 11:23
 15/15 A kérdező kommentje:

Megértettem, már át is szereltem :)

(A táp egy Corsair - RM1000x)

2022. dec. 26. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!