Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vga bekötése, hogy jó/jobb?

Vga bekötése, hogy jó/jobb?

Figyelt kérdés

Adott egy asus 3060ti 8gb ddr6x vga, és ennek 2x8 pines a csatija. két féleképpen lehet rádugni a tápból a csatlakozókat.

Az egyik, amikor egy kábel jön a tápból, és ami rámegy a vga-ra, az ketté ágazik 8-8 pinre, és ugy dugom rá a v ga-ra,

A másik pedig hogy két olyan kábelt hozok fel a tápból, egyenként 8 pinnel, és ugy dugom rá a vga-ra külön-külön (rem. érthető)...

A kérdés az lenne hogy melyik megoldás a jó/jobb, esetleg mind kettő? Mert most az első verzióval van bekötve, hogy ne legyen annyi kábelezés a házban, a szellőzés, esztétikai megjelenés, és a ledek "kiteljesedése" végett (is)...

2022. dec. 25. 13:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Külön-kölün két ágból dugj rá. Egy ág terhelhetősége csak 150W.
2022. dec. 25. 13:18
 2/15 A kérdező kommentje:

Rengeteg köszi!

Ha már itt vagy:

Amugy az egyik topikban ajánlottál konfigot(Amd ryzen 5 7600x; 32 gb ram ami 6000mhz, nevezetesen kingston lett abból a kc3000; Asrock steel legend lap; stb, Meg is a konfig! :) arról írok most! :) 21-én átvettük, és dícsért az eladó, hogy remekül válogattuk ki a konfigot! :)

Nagyon szépen köszönöm!

És most átkötöm a vga kábelezést! :)

2022. dec. 25. 13:34
 3/15 A kérdező kommentje:

Kérdeznék még valamit, ha nem nagy baj...

Alaplapra 6 ventit lehet rákötni.

abból 2 már a cpu-n van, maradt 4 hely.

ezeket lehet párhuzamosan kötni? pl. ha 4-nél több ventit akarok tenni a házba? (ha majd a jövőben fejleszteném a gépet)

Ezt úgy értem, hogy egy alaplapi csatlakozóra párhuzamosan mondjuk 2 venti van rákötve, lehet ezt úgy hogy ne legyen valamilyen formában veszteség a a fordulatban vagy akármiben?

2022. dec. 25. 13:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
4-nél több ventillátornak semmi értelme léghűtés esetén (vízhűtés esetén se sok, a konfigok 90%-a megelégszik 240-es radiátorokkal).
2022. dec. 25. 13:48
 5/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 +1, #1 +1

ha csak dizajn miatt kell eleg erdekes elkepzeles sokfelekeppen megoldhato ha rengeteg ventit akarsz

de ha nem latvany miatt kell felesleges

(sokan, tobbek kozt en is eppen a Zero ventis megoldasert vagyok oda)

2022. dec. 25. 15:11
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem dizájn miatt, hanem mert elképzelhető, hogy később kap a lap egy AMD RYZEN 9 - 7950X cpu-t, és egy jobb vga kártyát.
2022. dec. 25. 16:06
 7/15 anonim ***** válasza:

Most az hogy melyik 12V os ágat hogy terheled, az sok tápnál full mindegy. Ugyanis elég sokat láttam már belülről, és nem csak Vargányané Bt gyártmányokat. Határozottan mondhatom, hogy a 12V1, 12V2.. 12Vn legtöbb esetben semmi más, mint hatalmas parasztvakítás. Vakulj paraszt... Azaz VAPA!

Ott bent az áramköri lemezen 2-3mm széles, vastagon ónnal befuttatott track köti össze a sok sárga drót (12V ág) csatlakozási pontját.

Tisztelet a kivételnek (bár ez igen-ritka) Aki nem hiszi, az szedje szét nyugodtan a Kodegány, Csíftek, eFesPé, ErekcióMax és hasonló márkajelzésű kínai tápját. Majd meglátja, hogy mind full egyforma. De arra azért figyeljetek, hogy garanciát ne veszitsétek el miatta

2022. dec. 25. 22:33
 8/15 A kérdező kommentje:

Háát én emiatt szét nem szedem :)

Az a biztos, ahogy John_McClane írta, meg is csináltam oszt jónapot. :)

És köszi mindenkinek a venti ügyében írt dolgokat is! :)

2022. dec. 25. 23:38
 9/15 anonim ***** válasza:
Oké, igazából nem is kell szétszedni. Elég ha az összes dugót kihúzod az alaplapból és mindenhonnan, aztán multiméterrel megméred a sárgák közti ellenállást. Nagy büdös nullát fog mutatni (vagyis 0,4Ω körül, attól függ mennyi ellenállása van a mérőkábelednek és mennyire offsethibás a műszered)
2022. dec. 25. 23:43
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem értem igazán honnan jött ez a 12V ág téma. De nyilván single rail kivitelnél egyetlen 12V ág van. Jelenleg pedig ez tökéletesen működik. A multi rail anno az sli/crossfire időszakban jött be, és maradt rajtunk még azóta is néhány modellben. Gyakorlati haszna nem igazán van szétválasztani a 12V ágakat.

Egy ventilátor csatlakozó nagyon valószínűleg 2-3 ventilátort is meg tud hajtani. 4 db-nál már sok gond lehet.

Ds ahogy írják, erre nincs szükség.

2022. dec. 26. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!