Vga bekötése, hogy jó/jobb?
Adott egy asus 3060ti 8gb ddr6x vga, és ennek 2x8 pines a csatija. két féleképpen lehet rádugni a tápból a csatlakozókat.
Az egyik, amikor egy kábel jön a tápból, és ami rámegy a vga-ra, az ketté ágazik 8-8 pinre, és ugy dugom rá a v ga-ra,
A másik pedig hogy két olyan kábelt hozok fel a tápból, egyenként 8 pinnel, és ugy dugom rá a vga-ra külön-külön (rem. érthető)...
A kérdés az lenne hogy melyik megoldás a jó/jobb, esetleg mind kettő? Mert most az első verzióval van bekötve, hogy ne legyen annyi kábelezés a házban, a szellőzés, esztétikai megjelenés, és a ledek "kiteljesedése" végett (is)...
Rengeteg köszi!
Ha már itt vagy:
Amugy az egyik topikban ajánlottál konfigot(Amd ryzen 5 7600x; 32 gb ram ami 6000mhz, nevezetesen kingston lett abból a kc3000; Asrock steel legend lap; stb, Meg is a konfig! :) arról írok most! :) 21-én átvettük, és dícsért az eladó, hogy remekül válogattuk ki a konfigot! :)
Nagyon szépen köszönöm!
És most átkötöm a vga kábelezést! :)
Kérdeznék még valamit, ha nem nagy baj...
Alaplapra 6 ventit lehet rákötni.
abból 2 már a cpu-n van, maradt 4 hely.
ezeket lehet párhuzamosan kötni? pl. ha 4-nél több ventit akarok tenni a házba? (ha majd a jövőben fejleszteném a gépet)
Ezt úgy értem, hogy egy alaplapi csatlakozóra párhuzamosan mondjuk 2 venti van rákötve, lehet ezt úgy hogy ne legyen valamilyen formában veszteség a a fordulatban vagy akármiben?
#4 +1, #1 +1
ha csak dizajn miatt kell eleg erdekes elkepzeles sokfelekeppen megoldhato ha rengeteg ventit akarsz
de ha nem latvany miatt kell felesleges
(sokan, tobbek kozt en is eppen a Zero ventis megoldasert vagyok oda)
Most az hogy melyik 12V os ágat hogy terheled, az sok tápnál full mindegy. Ugyanis elég sokat láttam már belülről, és nem csak Vargányané Bt gyártmányokat. Határozottan mondhatom, hogy a 12V1, 12V2.. 12Vn legtöbb esetben semmi más, mint hatalmas parasztvakítás. Vakulj paraszt... Azaz VAPA!
Ott bent az áramköri lemezen 2-3mm széles, vastagon ónnal befuttatott track köti össze a sok sárga drót (12V ág) csatlakozási pontját.
Tisztelet a kivételnek (bár ez igen-ritka) Aki nem hiszi, az szedje szét nyugodtan a Kodegány, Csíftek, eFesPé, ErekcióMax és hasonló márkajelzésű kínai tápját. Majd meglátja, hogy mind full egyforma. De arra azért figyeljetek, hogy garanciát ne veszitsétek el miatta
Háát én emiatt szét nem szedem :)
Az a biztos, ahogy John_McClane írta, meg is csináltam oszt jónapot. :)
És köszi mindenkinek a venti ügyében írt dolgokat is! :)
Nem értem igazán honnan jött ez a 12V ág téma. De nyilván single rail kivitelnél egyetlen 12V ág van. Jelenleg pedig ez tökéletesen működik. A multi rail anno az sli/crossfire időszakban jött be, és maradt rajtunk még azóta is néhány modellben. Gyakorlati haszna nem igazán van szétválasztani a 12V ágakat.
Egy ventilátor csatlakozó nagyon valószínűleg 2-3 ventilátort is meg tud hajtani. 4 db-nál már sok gond lehet.
Ds ahogy írják, erre nincs szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!