Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a memória modulok installál...

Mi a memória modulok installálásának a menete?

Figyelt kérdés
Csak behelyezem őket az alaplapba és kész? Futtatok esetleg egy ram stressz tesztet és megvagyok? Van még valami teendőm?
2022. dec. 18. 21:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Semmi egyéb dolgod nincs azon kívül, hogy az alaplapba teszed a modulokat. Teszteket futtatni is csak akkor érdemes, ha valamiért azt sejted, hogy hibás a modul.
2022. dec. 18. 21:47
 2/14 A kérdező kommentje:
Értem. Azért kérdezem mert, nem tűnik stabilnak nálam. Kaptam eddig 4 nap használat alatt 3 crasht MEMORY_MANAGEMENT stop kóddal. G.Skill Trident ramjaim vannak egyébként. 2x8 GB 3600Mhz... Van még elállási jogom 23.ig Lehetséges, hogy az alaplap és a ram nem épp kedveli egymást? Esetleg ha cserélem egy Corsair vagy Patriot Viperre az stabilabb lenne? Asus Tuf x570 lapom van egyébként.
2022. dec. 18. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

Ne húzd túl és menni fog.

Részletek az alaplap user manualjában.

2022. dec. 18. 22:06
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

Elképzelhető, hogy hibás a modul. Amúgy a Ryzen procik tudnak kényesek lenni a memóriára, de tudtommal a G.Skill pont a támogatott modulok között van.

Próbálj meg egy tesztet futtatni rájuk, esetleg úgy, hogy csak az egyik modul van a lapban (ha elfogad a lap csak egy modult).

2022. dec. 18. 22:08
 5/14 anonim ***** válasza:
Vagy ha a fast boot engedélyezve van akkor is dobhat iylen hibát, sőt, driver gondra is nyomha memory managentet.
2022. dec. 18. 22:14
 6/14 A kérdező kommentje:

Nem szeretném túlhúzni csak 3600as sebességet ír gyárilag. Amikor betettem alapból 2133-on vagy valami ilyesmin futott nem tudom a pontos számot. Én meg úgy tudom a Ryzen igényli a 3600-ot mert úgy a legoptimálisabb de akkor kb 25 perc után crashelt a gép. Levettem 3200re akkor stabil volt. Most 1 és fél napja futott kb 3400en és most becrashelt. Csináltam memória tesztet nem jelzett problémát.. igaz mindkettő modul benne volt nem tudom elfogad e a lap 1 modult nem vagyok szaki csak ezek az alap dolgok mennek.

De nekem kicsit rossz szájízt hagy így az egész mert most vettem kb az egész setupot és amíg tudok változtatni addig megtenném csak én is azt olvastam, hogy a G.Skill nagyon is jó és az Amdkhez ajánlják de nem tudom most mit csináljak... alaplap vagy ram csere ezt hogyan deríthetném ki még itt pár nap alatt...?

2022. dec. 18. 22:16
 7/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, hogy derítsem ki hogy mégis mi okozza? Előző konfigomnál nem volt gond a ramokkal. Igaz az msi alaplap volt és lassabb ramok de akkor a driver probléma ott is fennált volna nem igaz?
2022. dec. 18. 22:17
 8/14 anonim ***** válasza:
BSOD wieverrel lesd meg mire mutatnak a kékhalálok, ha valamelyik driver dll-je pl, akkor meg is van a " ynertes ".
2022. dec. 18. 22:18
 9/14 A kérdező kommentje:

Na megnéztem... megmondom őszintén nem nagyon értem de amit itt olvastam lehet hogy ezt a windows okozza? Win 11 van rajta csak azért gyanakszom...

Mellékeltem a képeket.

[link]

[link]

[link]

2022. dec. 18. 22:25
 10/14 anonim ***** válasza:
Előbb húzd ki gépet a konnektorból, laptopnál vedd ki az aksit mielőtt beteszed a memóriát.
2022. dec. 18. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!