Milyen NAS-t vásároljak otthoni használatra?
100-120 ezer forintos keretet tudnék rászánni de ha ennyiből nem lehet venni egy jól működőt akkor még gyűjtenék hozzá.
Én egy QNAP TS-233-ra gondoltam. Bármilyen segítő hozzászólásnak örülnék.
Legfontosabb hogy mennyi tárhelyre van szükséged, avagy hányan használnátok ezt mentésre?
Mire kell pontosan a NAS? Szimplán csak adatmentésre (mint ahogy pl egy Google Photos) vagy mindemellé torrent szerver, médiszerver (Plex, Emby, stb.)?
Egyébként ha adatmentés (is) a cél akkor feltétlen 2 vagy több HDD helye legyen mivel fontos a RAID, azaz hogy legalább 2 különálló hardveren legyenek adott adatok eltárolva az adatvesztés elkerülése érdekében.
Értsd: meghibásodik az egyik hdd így elvesznek az adatok, de a másikon is tárolva van így nem para a helyzet. :)
Személyszerint Synology vagy Qnap NAS-t tudok ajánlani otthoni felhasználásra.
Ha neked elég 2 NAS (ami ha RAID-be van kötve akkor mondjuk 2*1TB HDD csak 1*1TB lesz a felhasználható ahogy fentebb leírtam.) akkor kiváló választás az általad említett QNAP TS-233 is.
2gb ram van benne ami gond nélkül elbír több eszköz folyamatos adatmentését is, de használható mellette PLEX és torrent-re is, így teljes értékű média és cloud központot alkotva.
A QNAP TS-233 garantáltan ki fogja szolgálni az igényeidet nem csak az igazán korrekt hardveres felépítése hanem a szoftveres támogatottságát tekintve is mivel a QNAP-nek szépen átlátható mobilalkalmazásai vannak (külön a folyamatos mentésnek, fotók streamingnek, videó streamingnek, zene streamingnek stb stb stb).
Már csak 2 jó HDD-t kell hozzá választani.
Ajánlani tudom a Western Digital merevlemezeket.
Direkt szerverekbe/NAS-okba szánt 4TB WD Red:
Ugyanez 2TB-ban:
Ugyanez 1Tb-ban:
Nyilván nem kötelező a Western Digital RED-nél maradni, de még csak a WD-nél sem, egyszerűen csak a szerintem (és a nagy átlag szerint) legjobb opciókat linkeltem be.
Remélem segíthettem!
Ha kérdésed van még, írj!
M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!