Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes lehet még egy ilyen...

Érdemes lehet még egy ilyen gépbe ssd-t rakni?

Figyelt kérdés
Van egy öreg gépem,csak másod gépnek szoktam használni ha épp valami gond van a másikkal vagy ha mondjuk a másik szobában vagyok ilyesmi.Szóval a gép tartalma E8400+8gb ram+Nvidia N210 1gb videokártya.Isten igazán most jó áron van új ssd pár ezer forintért és friss windowsnál még nincs is baj ezzel a géppel csak mikor már kicsit belakja az ember kezd nagyon belassulni aztán hol jobb hol rosszabb.Isten igazán netezésre van használva vagy youtube vagy néha filmezés vagy max zene meg ha úgy van néha adatmentés.Gondolkodtam összerakni egy negyedik generációs i5 gépet de most nincs kedvem 50EFt-ot költeni rá pláne ha van mikor heteket áll bekapcsolatlanul.

2022. dec. 17. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Nyilván valamivel jobb lesz tőle, ezért igen

Amúgy meg, ha leakarod kukázni a géped, bármikor kiveheted belőle az SSD-t és átrakhatod az új gépedbe, vagy csinálhatsz belőle külső adathordozót, tehát igazából mit veszítesz vele?

2022. dec. 17. 13:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha olcsón szerzel valami SSD-t akkor érdemes. Meglepően sokat gyorsulnak ezek a régi gépek is az SSD-vel.
2022. dec. 17. 14:06
 3/8 A kérdező kommentje:

2/

Most aránylag jó áron az emagon találtam 240gb silico power ssd-t 6800Ft kb az nem vészes érte.

2022. dec. 17. 14:24
 4/8 A kérdező kommentje:

1/

Igazad van semmi képen sincs vesztenivalóm

2022. dec. 17. 14:25
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Igen az SSD gyorsít sata2, ddr2, win7 től kezdve. Ezek alatt nem.
2022. dec. 17. 14:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Megéri ssd-t venni.

Most egész jó árban adják.

Később másik gépbe is biztosan jó lesz.

2022. dec. 17. 16:16
 7/8 anonim ***** válasza:

"240gb silico power ssd-t 6800Ft kb az nem vészes érte."

Silicon Power SSD Phison vezérlőt tartalmaz ami egy igazi hulladék. Minden SSD amiben ez a vezérlő chip van alkalmas arra, hogy firmware hibás legyen és elérhetetlenné váljanak az adataid. (Persze javítható otthon házilag, de az adat nem menthető róla, bár a Kürt az képes rá.)

Mindenesetre megérheti, de ne tárolj ilyen SSD-n semmit ami fontos lenne és pótolhatatlan.

2022. dec. 17. 18:07
 8/8 A kérdező kommentje:

7/

Én ssd-t mindig csak rendszer alá használok tárolásra ott a hdd

2022. dec. 17. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!