Új számítógép összeállításnál érdemes SSD-t rakni a gépbe vagy maradjak a hagyományos merevlemeznél?
Érdemes egy SSD az op. rendszernek,drivereknek,illetve gyakran használt alkalmazásoknak.
Mellé persze egy HDD is adattárolása.
Persze mindezt csak akkor,ha ez nem megy más hardver kárára.
Ha pl játékra megy a gép,akkor nem leszel előrébb ha 280X/GTX770 helyett pl csak 270X,GTX760-ra futja az SDD miatt.
Vagy videovágásra emiatt gyengébb procit veszel.
Tulajdonképpen az SSD bármikor beszerezhető.
És ha veszel,akkor legalább 120GB-ost éri meg,60-ast nem.
A pénztárcád dönti el a dolgot.
Egy 120 GB-os SSD 18 ezertől kezdődik.
Meg egy 2 TB-os Winchester is.
Lassan 3 éve vagyok SSD tulaj. Nem rossz, lehet mellette érveket felhozni, mert van bőven, de gyakorlatban azt mondom, hogy simán el lehet lenni nélküle. A két asztali gépünkben van SSD a kis HTPC-ben meg nincs és remekül teszi a dolgát az is. Win 8.1 rendszerrel gyors a bootolás illetve netezés, filmezés és egyszerűbb dolgok is gördülékenyen mennek. Ha tényleg sokat dolgozol a gépen (akár office jellegű programokkal), akkor az SSD érezhetően pattogósabbá teszi a rendszert, gyorsabban indulnak el az alkalmazások. Mezei netezős, filmezős, játékos gépben az elején még örül az ember, stopperolja a boot időt és egy-két nagyobb/lomhább alkalmazás indulását, de utána elmúlik az izgalom...
Ha van rá keret és/vagy a felhasználás jellege megkívánja, akkor jó befektetés. Én is 120GB-t ajánlanék!
Csak egy kiegészítés: 120-asnál kisebbet ne vegyél, mert csak a szopás lesz vele.
G.
Nem elég, hogy valami nagyonhülye (tudom, nem szeret senki, nem érdekelsz senkit, ki kell élni a frusztrációt) lepontozott mindenkit 76 százalékra, nálam megcserélődtek a számok...
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!