Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyibe kerülne egy fél...

Mennyibe kerülne egy fél Terrás memória bővítés egy PC-hez?

Figyelt kérdés
Google nem nagyon segített mert amikor rá kerestem csak mobil memóriakártyát vagy pedig kompletten PC-ket dobott fel nekem.

2022. dec. 15. 15:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nagyon sokan félreértelmezik a dolgokat. Mondjuk ehhez talán hozzájárultak a "Memória megtelt"-es félrefordítások még a kétezresekből.
2022. dec. 15. 16:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Igazából két fő opciód van. SSD vagy HDD. Előbbiből fél TB 17-20 ezer ft körül van, ha jól tudom. Utóbbinál 1 TB-nál kisebb nem nagyon van már, az 1 TB-os 16 ezer ft, de csak minimálisan drágább a 2 TB-os (20-25 ezer ft). 1 TB-os SSD-k 30 ezer körül vannak.

Egyéb:

SSD-t vegyél, ha fontos a gyorsaság, ebből fél TB kerül olyan 15-20 ezer forintba, de 30 ezer körül kapsz 1 TB-os SSD-t, érdemes azt venni inkább.

Fontos meggyőződni az alaplap és a processzor típusa alapján, hogy milyen fajta kell. Kialakítás alapján vannak 2,5 inches SSD-k, illetve M.2 SSD-k, ebből is több fajta van. M.2-esnél fontos meggyőződni, hogy SATA, vagy NVME SSD támogatott-e. Érdemes olyant venni, amin van DRAM. Mindenképpen nézz utána jobban, nehogy ráfázz.

HDD: ezek sokkal jobb áron vannak, de nem véletlenül. Megkülönböztethetjük őket a fordulatszám alapján (a két legáltalánosabb az 5400 és 7200 RPM), a mérete alapján (2,5 és 3,5 inch), illetve a gyártástechnológia által (CMR, SMR). Az utóbbi olcsóbb, de jelentős írásnál elég szépen be tud lassulni. A HDD-k jóval lassabbak, mint akár egy teljesen alap SSD, hangosabbak, cserében jóval olcsóbbak, pár játék kivételével használható simán, hosszabb betöltési idővel kell számolni.

2022. dec. 15. 16:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló:

Hool lehet vásárolni félterás ssd-ket 17-ért?

A Mediamarktban nézelődve nemrég, a 256-osak kerültek 15000 forintba. Azért kérdezem, mert ha úgy van, akkor én is beruházok egyre, mert 30-at sajnálnék érte, de 15-17 még talán belefér. Jelenleg egy 256-oson van a rendszer, meg amire szükségem van.

2022. dec. 15. 18:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó:

[link]

(Megbízható márka, és nem Phison vezérlő van benne ami firmware hibás lesz.)

Tök olcsó... az 1TB is 30 körül van belőle.

2022. dec. 15. 19:01
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, Árukeresőn érdemes nézni első körben.

Media Markt-ban általában minden drágább, eddig 1-2 dolog volt, amit ott jó áron sikerült kifognom.

2022. dec. 15. 19:11
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó tanácsokat. Szerencsére van annyit hogy költsek egy ilyen beruházásra.
2022. dec. 15. 19:51
 17/17 MGéza ***** válasza:

"Használni tudom. Meg a szoftvereket valamennyire ismerem. De a hardverekhez nagyon buta vagyok.🤯

A lényeg hogy több játékot tudják letölteni. Azt hittem ez ugyan olyan mint a mobilok memória kártyái. 😅"

Nem, nem értesz hozzá. A memória nem tárhely és nem marad meg a tartalma, ha nap végén kikapcsolod a gépet, tehát semmi értelme játékokat letölteni rá.

2022. dec. 16. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!