Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elfér rendesen egy RX 6750 XT...

Teckferi kérdése:

Elfér rendesen egy RX 6750 XT egy Asus TUF Gaming B550m plusz alaplapon?

Figyelt kérdés

Leginkább olyan válaszokat szeretnék, akinek tényleg van tapasztalata ezzel kapcsolatban.

Pár helyen már olvastam, hogy rá kell férnie stb stb...

De. Jelenleg egy Asus rog strix 1050 ti van a gépben és az alsó slotba nem tudom tenni, mert az alaplap alján ott a sok csatlakozó, és egyszerűen nem fér el. Pedig valahol még írták is, hogy ugyanilyen esetben csak úgy tudták pl működésre bírni a 1050Ti-t, hogy alulra szerelték. Nem értem, akkor a gépházhoz semmit csatlakoztattak az alaplapról?

Ez egy 40mm vastag kártya és ez miatt csak a felső slotba tudtam tenni és így is elég kicsi a távolság a csatlakozókhoz, a legtöbb rx 6750 xt kártya pedig több, mint 50mm.

2022. dec. 12. 00:45
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Nekem is microatx alaplapom van, asus prime h610m k d4. Nekem simán ráfér a 30 centis 3 ventis 1060 rog strix.

El kéne férnie.

2022. dec. 12. 04:32
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Nem igazán értem mi az oka ennek. Normál esetben mindenképp a felső slotba megy a videokártya. Alsónem való videokártyához, ezért is tudták szűkre tervezni a többi csatlakozót.

Tehát működnie kéne a 1050Ti-nak a felső slitban is, mert nincsenek kompatibilitási problémák elvileg. Ha meg vannak, akkor vidd vissza a faszba az alaplapot, mert ez így, ha igaz, akkor selejt.

2022. dec. 12. 07:21
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Jaja az alsó slot esetleg 2 kártyánál kellhet sliben. De ma már épeszű ember nwm használ slit csak max ha bányász. Oda mondjuk pcie ssdt lehet tenni vagy hangkártyát.
2022. dec. 12. 07:27
 4/10 xKakashix ***** válasza:
100%
most ezt nem értem, hogy miért vagy mitől nem fér el a felső slotban egy 40mm vastag kártya? az azért még egyáltalán nem vészes, képet esetleg tudsz linkelni, hogy mi akadályozza?
2022. dec. 12. 07:54
 5/10 xKakashix ***** válasza:
100%
vagy inkább azt kérdezem, hogy miért akarod az alsó slotba rakni?
2022. dec. 12. 07:56
 6/10 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Felsőbe belekéne férnie.

Nekem B365-ös lapom van es 2.7 Slot-os kártya pont belement, lent a csatlakozóknál (tűzős, nyomógombok, hangszóró stb) nincs 1mm.

A 6750-es ennél is magasabb valamivel, de az alaplapod is nagyobb. Fentre be kell férni, ha nincs más kártya benne.

2022. dec. 12. 08:08
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
Miért akarna bárki egyetlen kártyát alsó slotba tenni? Alap hogy a felsőt használjuk.
2022. dec. 12. 12:08
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

Alsó slot eleve pcie 4x es vagy ilyesmi.

Rengeteget lassul a kártya ha egyáltalán képet ad.

2022. dec. 12. 12:57
 9/10 A kérdező kommentje:

Az alaplap vásárlásakor meg szoktam nézni a véleményeket. Volt köztük egy érdekes, mégpedig hogy hasonlóan az én helyzetemhez ugyanezt a videókártyát akarták beletenni, de a PCIe4-es (a felső slotban) nem mködött rendesen, a biosban kellett átállítani valamit. Az alsó PCIe3-as slotban viszont elsőre elindult. Ezért néztem meg elsőre a PCIe3-as alsó slotot.

Lehet, hogy kicsit félreérthetően írtam, mert csak az alsó slotban nem fért el a kártya(1050TI), felül elfér rendesen.

De a 1050Ti csak 40mm, ahogy írtam korábban is, a 6750 kártyák pedig 50mm-től kezdődnek, azaz mind vastagabb. Volt már korábban microATX lapom nekem is, volt amin behalt a felső slot és azon gond nélkül elhelyeztem alul a kártyát, de ezen szerencsére odapakoltak mindent (az összes slotot, amibe megy a gépházról minden, meg még az összes sata csatit is).

És így mivel jelentősen vastagabb kártya is szóba kerülhet, ezért kérdem, hogy konkrétan ezzel a lappal van-e valakinek tapasztalata vastagabb VGA-kkal, hogy azok nem lógnak-e bele bármilyen csatiba alul, akkor sem, ha a felső slotba teszem.

2022. dec. 12. 17:00
 10/10 Morzsi007 ***** válasza:
100%

A lentiben nem lesz olyan teljesítményre képes, mint a fentibe. Biosban lehet, hogy amúgy is bele kell nyúlnod más miatt.

Egy VGA esetében nincs túl sok állítási lehetősèg. Lehet “csak” frissíteni kell a Bios-t és már megy is. De ez nem túl régi lap. Mennie kellene.

2022. dec. 13. 06:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!