Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Xbox series s szép képet...

Egy Xbox series s szép képet adna egy 4k tvn?

Figyelt kérdés

Jelenleg gondolkozom egy ilye. Konzol beszerzesen es van 130e forintom visszont nem tudom mennyire mutatna jól a képe egy 4k tvn mivel ugye a series s a maximum 1440pre képes.

Érdemes lenne még tovább gyujtogetni egy series xre?

2022. dec. 10. 09:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
80%

Először is Series St Media Marktból kapsz 100e forintért újonnan 2 év garival, kontrollerrel és 1000 forint kiszállítási költség bárhova szóval azért nézz körül. Használtan biztos még olcsóbb, de akkor meg benne van a lutri ha faluról vagy és nem tudod megnézni. Volt a gép már olcsóbb is újonnan meglepő módon, de most ennyi.

Totál őszinte leszek veled, ezt a konzolt kispénzű embereknek találták ki akiknek szinte biztos nincsenek nagy igényeik. Ha most 4K TVd van és nem csak 4K Bluray lemezeket meg nézel rajta mag 4K Youtubeot és főleg nem volt még 1080 felbontásnál nagyobb teljesítményű konzolod vagy PCd akkor azért nem leszel rosszul ha érted mire gondolok. Nekem Series X van egy csúcs TVvel mert én sokat játszom és hozzászoktam, barátomnak Series S egy noname TVvel és ha nem tesszük egymás mellé a játékokat semmi olyat nem látok ami nála vállalhatatlan lenne. Sőt sok játék totál egyforma első ránézésre.

4K Tv és 4K Tv között is elég nagy különbség van főleg, hogy nem tudjuk hány colos. Mondhatnám, hogy nézz összehasonlító videót a 4K TVden direkt streamelt játékról Series S és X konzolon, de a vacak Youtube tömörítés sajnos elég sokat csal.

Amit meg kell említeni, hogy a játékok optimalizálása rettenetesen széles skálán mozog Series S pedig még inkább. A gépet 1440pvel hirdetik és vannak ilyen játékok, de a legtöbb az 1080p és igen van ami alatta is van (sőt vannak 4K játékok is rá mert nincs lekorlátozva a felbontás, durva mi?). Na most, hogy ezt mennyire veszed észre az baromira függ a fejlesztőtől. Ha neked pont olyan játékok tetszenek például mint a Fortnite, Mortal Kombat, Forza meg a Call of Duty akkor semmit nem fogsz érezni a gép gyengeségeiből, azok kihajtják a rendszert. Előttem szólónak teljesen igaza van, hogy átverték a vásárlókat (mint mindig) a nyers felbontással DE ez az új generáció egyre kevésbé fog a felbontásról szólni ahogy átállnak a fejlesztők az új motorokra pl Unreal 5.1. Olyan "csalások"ra vannak kihegyezve a gépek, hogy alacsonyabb tényleges felbontásból összecsalnak egy nagyot és észre sem veszed! FSR(AMD) és TSR(Unreal5.1) fogja meghatározni az új játékokat, még a drága új kártyákkal mint a 4090 is nyomja a gyártó a saját DLSS technológiáját.

A Matrix Awakens demó miatt lettem hívő először.

https://www.youtube.com/watch?v=D1jUxgJDgfI

Ezt sajnos már levették a netről, de minden Series tulajnak javasoltam, hogy játssza le. Ez egy ingyenes, teljesen valós idejű játékdemó volt ami az új grafikai lehetőségeket mutatta be. De nem volt még igazi játék.

Ezért is mérföldkő a Fortnite Unreal 5.1 frissítése konzolon.

https://www.youtube.com/watch?v=O6GC8TZbJmI

Ez egy igazi, open world multis játék ami úgy néz ki mint az álom még Series Sen is. Nem tükröződnek úgy a tavak. Ennyit vesztesz Series Sen. A felbontás pedig elképesztő. Én ezt a játékot majdnem minden nap játszom és a frissítés előtt papíron 4K volt és meg nem mondtam volna, hogy a frissítés után már 800 és 1800p között(!) ingadozik. Simán 4Knak tűnik csak sokkal szebb.

2022. dec. 12. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!