Egy Xbox series s szép képet adna egy 4k tvn?
Jelenleg gondolkozom egy ilye. Konzol beszerzesen es van 130e forintom visszont nem tudom mennyire mutatna jól a képe egy 4k tvn mivel ugye a series s a maximum 1440pre képes.
Érdemes lenne még tovább gyujtogetni egy series xre?
Mindenképpen érdemes Series X-et venni ár/érték alapján, a kérdés, hogy van-e igényed rá.
Azt is csinálhatod, hogy veszel egy One X-et és gyűjtögetsz tovább, majd eladod és veszel egy Series X-et, mert a One X képes 4K-ra.
Konkrétan nem jött még ki játék csak Series generációra, vagy ha igen, nagyon minimális és inkább ilyen alsóbb kategóriás játékok lehetnek, tehát alaptalan a kijelentésed.
Csak annyit mondtam, hogy most vegyél egy One X-et, majd amikor amúgy is megvennéd a Series X-et, eladod a One X-et és hozzáteszel az árához.
De a series s mennyire kompromiszumos?
Az baj h nem nagyon tudok bemenni egy media marktba h megnezzem mivel falun lakom?
-nincsen lemezmeghajtó
-jóval gyengébb (az optimalizáció miatt nem baj, szimplán gyengébb lesz a grafika)
-512GB a tárhely, melyből 364GB használható fel
-1440p a maximális felbontás, de ezt aligha tartani tudja a komolyabb játékokban
130k forint kb. 300€, ennyit ne adj érte. Ha veszel is mindenképp használtan vedd, 200€ alatt már van. És a megmaradt pénzből közel egy évre tudsz venni Gamepass-t (persze csak, ha akarsz).
Szerintem messziről nem lesz gond a Series S-el felbontás tekintetében. A gond inkább az, hogy vannak játékok, amik csak 30 fps-el futnak Series S-en, míg Series X-en 60-al. Ez szerintem sokkal nagyobb kompromisszumot jelent, mint az alacsony felbontás. De a felbontás is néha 900p körüli rajta, de szerintem ezzel együtt lehet élni.
De szerintem is gyűjts Series X-re, jobban megéri.
Az 1440p az parasztvakítás a series S-nél. Dinamikusan kezeli a felbontást. A legttbb esetben fhd és 720p környékén mozog.
Van erről sok teszt yt-n, pl VR-éktól is.
4K amúgy szintén parasztvakítás. Ha nincs pénzed series X-re, akkor feltételezem a TV-d sem 65"+ méretű, amin látni os lehetne valami különbséget az fhd és 4k között.
Ja, és a series X is dinamikusan kezeli a felbontást. 4K-ra alkalmatlan. Mint ahogyan a ps5 is alkalmatlan a 4K-ra. Át lettünk verve...
PC-n is csak möst jött olyan videokártya (RTX 4090, 1 millió ft), ami már szinte kompromisszummentes 4K-ra képes. Ehhez képest a konzolok már két évesek, és megjelenésükkor is le voltal maradva hardveresen a pc-től. Ami nem is lenne gáz, ha nem hazudoztak volna 4K-ról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!