Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Amikor gyorsan helyzetet...

Amikor gyorsan helyzetet váltok a kép “szétcsúszik”. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Felfigyeltem arra, hogy amikor görgetek, vagy például játékban gyorsan forgolódok, a színes, kiugró objektumok körül mintha szétcsúszna a szín abba az irányba, amelyikbe mozdul a kép. Nehéz leírni hogy milyen is, de elég zavaró. Lehet hogy valami beállítás hiba?

Egy full hd, DP gamer monitorom van

#PC #monitor #hardver #Szétcsúszik a kép
2022. dec. 4. 16:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Black smearing?

screen tearing?

2022. dec. 4. 16:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Rákerestem, mert nem tudtam hogy így hívják, de igen, black smearing.

Köszi a fenti választ, már ennyivel okosabb lettem

2022. dec. 4. 20:11
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Értem.

Ez a VA paneles kijelzők jellemzője. Ezeknek a legnagyobb előnye az LCD-k közül ((VA, IPS, TN) a magasabb komtraszt, sötétebb feketék. Minden másban rengeteg a hátránya (színek, betekintési szög, késleltetés, nameg ez a fekete elmosódás is..)

Így elsősorban filmezésre valóak.

Mivel én gépről, a monitoron filmezek, így nekem jó kompromisszum a VA paneles monitor. Nyipván játékokban gyagyi, netezgetésnél zavaró, hogy görgetéskor elmosódika szöveg, képszerkesztés is nagyon kompromisszumos, de nekem ez mind megéri, mert egy IPS kijelzőn a filmeg fekete részei szürkén világítanak. OLED-re meg sajnos nincs pénzem 😃

De aki nem filmezik, annak tilos a VA panel.

2022. dec. 6. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!