Amikor gyorsan helyzetet váltok a kép “szétcsúszik”. Mitől lehet?
Felfigyeltem arra, hogy amikor görgetek, vagy például játékban gyorsan forgolódok, a színes, kiugró objektumok körül mintha szétcsúszna a szín abba az irányba, amelyikbe mozdul a kép. Nehéz leírni hogy milyen is, de elég zavaró. Lehet hogy valami beállítás hiba?
Egy full hd, DP gamer monitorom van
Rákerestem, mert nem tudtam hogy így hívják, de igen, black smearing.
Köszi a fenti választ, már ennyivel okosabb lettem
Értem.
Ez a VA paneles kijelzők jellemzője. Ezeknek a legnagyobb előnye az LCD-k közül ((VA, IPS, TN) a magasabb komtraszt, sötétebb feketék. Minden másban rengeteg a hátránya (színek, betekintési szög, késleltetés, nameg ez a fekete elmosódás is..)
Így elsősorban filmezésre valóak.
Mivel én gépről, a monitoron filmezek, így nekem jó kompromisszum a VA paneles monitor. Nyipván játékokban gyagyi, netezgetésnél zavaró, hogy görgetéskor elmosódika szöveg, képszerkesztés is nagyon kompromisszumos, de nekem ez mind megéri, mert egy IPS kijelzőn a filmeg fekete részei szürkén világítanak. OLED-re meg sajnos nincs pénzem 😃
De aki nem filmezik, annak tilos a VA panel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!