Billentyűzet: 8-10 méterre milyen USB kábellel tudom elvezetni?
Gondoltam, hogy előbb-utóbb jön a "Kérdező megvalósításának megkérdőjelezése", vagy "értelmetlennek" minősítése. :)
Vak vagyok, a monitort nem tudom használni, egeret nem használok, a beszélőprogramot meg messziről is hallom.
Logitech vezetéknélküli billentyűzet saját unifying vevővel kétméterig hajlandó működni, a gépház elejébe nem akarom dugni mert oda pendrive-okat szoktam, az hihetetlen, hogy ennyire képes leárnyékolni a gépház.
:D hát igen, úgy nehéz látni, hogy melyiken van jelismétlő.
Passzív vagy aktív kulcsszót kell keresni az usb hosszabbítók terén.
A passzív az USB-ről érkező feszültséget használja a jelismétlő működtetéséhez.
Az aktívhoz lehet csatlakoztatni tápot, hogy a végén is biztos 5V feszültség legyen, viszont ezt a tápot sokszor nem adják hozzá.
Én sajnos nem vettem meg, nem tudok tapasztalatokkal szolgálni.
Passzív elvileg elég lenne a tiedhez.
PremiumCord USB 2.0 repeater 10 m-es hosszabbító: [link]
Nekem retinitis pigmentosám van, úgyhogy kb értem a gondot. De a 10 méter továbbra sem megy bele a fejembe... De ez legyen az én gondom.
A bluetoothos USB stickre egy megoldás lehet ha a gépbe bedugsz hátra egy rövidebb - 2 méteres - USB hosszabítót és abba dugod a bluetoothos cuccot és felteszed ameddig felét. Polcra, szekrényre, fogasra, kismacskára...
Ha mindenképpen kábel kell, akkor ilyent kellene venni:
"Nekem retinitis pigmentosám van, úgyhogy kb értem a gondot. De a 10 méter továbbra sem megy bele a fejembe..."
Ennek az az oka, hogy a kábelt "nem lehet egyenesen a célhoz vezetni" hanem "körbe kell vezetni", egyébként légvonalban nem annyi.
Egyébként látássérülés típusától függetlenül sem gondolkodunk egységesen bizonyos dolgokat illetően, mint például ez.
Még a komment olvasása előtt kipróbáltam a Bluetooth stick USB hosszabbítóra kötését és magas helyre felhelyezését, ez működőképesnek tűnik.
Igazából a kérdés kiírásakor is gondoltam hogy ki fogom próbálni, csak nem találtam a Bluetooth stick-et. Ha megtaláltam volna és ki tudom próbálni, valószínűleg a kérdést nem írom ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!