Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intelesek vagy AMDsek vagytok?

Intelesek vagy AMDsek vagytok?

Figyelt kérdés
Írd meg mit használsz és hogy lobog e a hajad a monitor előtt az fps szélben

#Intel #AMD #Intelesek #AMDsek
2022. nov. 28. 23:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

2016-ban lett először új processzorom, akkor szóba sem jött az AMD, így i5 hatodik generáció lett.

Idén tavasszal jött el a platformcsere ideje, és mivel éppen kijött a 12. generáció, az R5 5600X pedig 100 ezer forint körül volt, ismét Intel lett, i5-12400. Kedvező tapasztalataim vannak vele, így valószínűleg legközelebb is Intelem lesz, hacsak nem kerül hatalmas versenyelőnybe az AMD (ugyanaz fele árért, az Intel nagyon elront valamit stb.), mert egy bizonyos fokig hűséges vagyok egy adott márkához. Avagy minek cseréljem le a márkát, ha bevált és a másikhoz hasonló áron nyújt ugyanannyit vagy többet.

2022. nov. 29. 17:35
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem érdekel, én azt veszem, amelyik az adott árban jobban teljesít :D
2022. nov. 29. 20:12
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

8 as vok.

Nekem intel 12100f van. Nincs 50k, de kaptam egy kb. 9 gen i7 teljesítményt alacsony fogyasztással. Nekem megérte.

2022. nov. 30. 04:39
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
#12 és ez itt a lényeg. Azért vettem 5600-at, mert játékban a 12400 szintje, csak 30 ezerrel olcsóbb, mellé olcsóbb alaplappal. :) Ha az Intel lett volna olcsóbb, azt vettem volna.
2022. nov. 30. 07:32
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Régi haswell i5-öt használok igp-vel, amire nekem kell arra tökéletes.

Ha új konfigra cserélem az pedig valószínűleg integrált vga-s Ryzen lesz :)

2022. dec. 6. 22:25
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

Aki informálódik az tudja hogy a ryzen arat most:)

Nem vagyok fanboy én is mind2-t csípem, kicsit az amd húz magafelé de nem véletlen

Pc-m amd-s, laptopom inteles

2022. dec. 7. 05:17
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

A mostani előtt mindig Intel volt, jelenleg ryzen 3600.

Nekem az volt az érzésem, hogy a kevésbé hozzáértőknek (mondjuk úgy az egyszerűbb többségnek) jobb az intel, mert az berakod (vagy összerakják neked), megnyomod a gombot és megy. A ryzennél szó szerint 1-1,5 óra volt mire feszültséget állítgattam BIOS-ban, meg órajelet stb. Előtte nem csináltam ilyet, 10 féle YT video meg anyám kínja. Mivel nem vagyok teljesen analfabéta a témában talán a 6. beállítással sikerült megcsinálnom normálisan, hogy ne szálljon el a hőtől de az FPS se a béka segge alatt kússzon át. Azóta nagyon jó, csak erre nekem ráment 1 órám úgy, hogy kb tudtam merre keressem. Lehet azóta javult a dolog, lehet nem.

Maga mint processzor én mind az intellel mind az AMD-vel meg voltam elégedve, ha választani kéne akkor biztosan az adott árért kapott teljesítményt nézném (meg hogy mi mást kell mellé cserélni, mert nem mindegy hogy X processzor csak ilyen lappal megy, amibe csak DDR5 ram megy bele szóval megint cserélhetek 3 részt 1 helyett).

2022. dec. 7. 09:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
17- ezek alapján örülök hogy intelem lett.
2022. dec. 7. 14:03
 19/21 NTBS ***** válasza:
68%
Inteles vagyok.
2022. dec. 7. 16:51
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

#17 Van abban valami amit mondasz de ez szerintem azért kivételes eset. Durván sok ember vett 2600 és 3600-t és a legtöbb embernek nem kellett szenvednie feszültségbeállításokkal hogy jól menjen a procija ha normális hűtő volt rajta.

Mellesleg Intel procikat is lehet optimalizálni hogy még jobban menjenek csak itt ugye ehhez Ks proci kell Zs alaplappal míg AMD-nél csak annyi kell hogy ne A-s lapod legyen amik a legalja.

2022. dec. 8. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!