Halk számítógép alkatrészek?
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni gamer pc alkatrészekhez, olyan szempontból hogy minél halkabb ventik, táp, procihűtő kellene.
Tápnak egy RM650X-et néztem, azt olvastam rendkívül halk. Proci hűtőnek vagy egy noctua nhd15 vagy dark rock pro4-et néztem, viszont kellene 2 db sima venti a házba de nemtudom melyik a leghalkabb... Azokból is be quiet-et gondolok, Ti mit gondoltok? Tudtok ajánlani jobbakat? Plusz egy halk gépház is kellene.
A ventilátorok zajossága az alapadataikban is fel van tüntetve. Persze érdemes rákeresni neten... a magasabb hangmagasságú zajt keltők zavaróbbak általában, mint az alacsonyabb hangmagasságúak (azonos decibel mellett)
De lényegében úgysem fogod 100%-on pörgetni őket, így a videokártya ventilátor lesz a gyengepont, vagy ha van HDD, akkor az.
Nekem DRP4 van, meg vagyok elégedve vele. i5/r5 procihoz elég bele akár csak a középső ventilátor is.
Természetesen lehet hallani, hogy megy a gép, idle/böngészés közben, akkor ha totál csend van.
Akkor pontosan, de ez lassan 6 éves gép, úgy nézzétek:
CPU hűtő - Be quiet! Pure Rock
Táp - BE QUIET! 500W Pure Power 9
Házhűtők - Alpenföhn Wing Boost 2 Plus
Ventiprofil meg úgy van beállítva hogy 50 fokig 0%-on menjen. A valóság meg az hogy ekkor is kap kis áramot a venti, és nagyon lassan forog párszáz rpm-el. GPU hűtő pedig 60 fokig nem indul, az tényleg nem pörög.
Átlagfelhasználásnál, tehát játékon kívül bármikor, teljesen néma a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!