Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Halk számítógép alkatrészek?

Halk számítógép alkatrészek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni gamer pc alkatrészekhez, olyan szempontból hogy minél halkabb ventik, táp, procihűtő kellene.

Tápnak egy RM650X-et néztem, azt olvastam rendkívül halk. Proci hűtőnek vagy egy noctua nhd15 vagy dark rock pro4-et néztem, viszont kellene 2 db sima venti a házba de nemtudom melyik a leghalkabb... Azokból is be quiet-et gondolok, Ti mit gondoltok? Tudtok ajánlani jobbakat? Plusz egy halk gépház is kellene.

2022. nov. 25. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyáltalán mit szeretnél pontosan lehűteni konfigot?
2022. nov. 25. 15:42
 2/7 A kérdező kommentje:
5600, az X nélküli verzió, aorus b450 vagy b550 lapban, 32gb 3600mhz ram, 970evo 1 terra ssd, a vidikari még kérdéses, egy darabig a mostani 2060am marad, majd 3070-re szeretném cserélni
2022. nov. 25. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Be quiet! cuccok jók, valóban halkak, nekem táo és cpu hűtő van tőlük. Házventik meg alpenföhn. GPU meg leállítja a ventit 60 fok alatt. Néma a gép.
2022. nov. 25. 16:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! A tápból melyiket használod? Illetve a procihűtőből? Alap terhelésen, tehát pl sima böngészésnél mennyire hangos, lehet hallani hogy megy a gép?
2022. nov. 25. 16:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A ventilátorok zajossága az alapadataikban is fel van tüntetve. Persze érdemes rákeresni neten... a magasabb hangmagasságú zajt keltők zavaróbbak általában, mint az alacsonyabb hangmagasságúak (azonos decibel mellett)

De lényegében úgysem fogod 100%-on pörgetni őket, így a videokártya ventilátor lesz a gyengepont, vagy ha van HDD, akkor az.

Nekem DRP4 van, meg vagyok elégedve vele. i5/r5 procihoz elég bele akár csak a középső ventilátor is.

Természetesen lehet hallani, hogy megy a gép, idle/böngészés közben, akkor ha totál csend van.

2022. nov. 26. 06:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor pontosan, de ez lassan 6 éves gép, úgy nézzétek:

CPU hűtő - Be quiet! Pure Rock

Táp - BE QUIET! 500W Pure Power 9

Házhűtők - Alpenföhn Wing Boost 2 Plus

Ventiprofil meg úgy van beállítva hogy 50 fokig 0%-on menjen. A valóság meg az hogy ekkor is kap kis áramot a venti, és nagyon lassan forog párszáz rpm-el. GPU hűtő pedig 60 fokig nem indul, az tényleg nem pörög.

Átlagfelhasználásnál, tehát játékon kívül bármikor, teljesen néma a gép.

2022. nov. 26. 07:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ma már vannak olyan tápok amik szintén stop rendszerűek, azaz bizonyos hőfok alatt teljesen leáll a venti benne. Túlméretezett táp esetén meg biztos nem fog elindulni.
2022. nov. 26. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!