Laptop-ot felturbózni vagy újat venni? Játékhoz kellene.
Csináltam egy analízist ezen az oldalon:
A recommended futáshoz ezeket javasolja cserélni:
- video card
- CPU
- RAM
A minimumhoz csak a video card cseréje is elég. De nem akarom, hogy akadozzon.
Ilyen esetben érdemes lehet valahogy kicserélni a fenti eszközöket? Vagy egy teljesen új laptop lenne a megoldás? (Utóbbira most nem költenék, ha nem muszáj.)
A laptop nem olyan, mint az asztali gép. Bizonyos régebbi laptopokban volt lehetőség könnyen processzort cserélni, memóriát mai napig lehet bővíteni a legtöbb valamire való gépben ami nem ultrabook, de videokártyát, azt nem. Bizonyos laptopoknál ezt alaplapcserével meg tudod oldani, például nemrég volt nálam alaplapi hibás Lenovo Y50-70 amiben i5 és GTX 860M 2GB volt gyárilag, olyan alaplap ment bele ami i7-es és GTX 960M 4GB.
Szóval fontos lenne tudni milyen laptopod van, mert ha alaplappal együtt cserélhető csak a CPU és GPU (amire nagyon nagy esély van, ha viszonylag modern gépről beszélünk), akkor az egyetlen reális út, hogy megnézed mi volt a legmagasabb specifikáció abból a laptopból ami neked van, ha az már van elég erős, akkor próbálsz értelmes áron szerezni egy bontott olyan alaplapot amin az a CPU és GPU van, és kicseréled a mostanidra.
Ezeket az infókat hol tudom megnézni?
Processzor Intel(R) Core(TM) i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz 1.20 GHz
Memória mérete 8,00 GB (7,70 GB használható)
Rendszer típusa 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor
Eddig ezeket találtam a 'Névjegy'-ben a 'Gépház'-ban.
Köszönöm a gyors válaszod.
Még az lenne a kérdésem, hogy játékhoz ha laptopot veszek, mi alapján válasszak?
Nyilván el lehet költeni rá bármennyit, de nekem egy olyan kéne ami viszonylag jól viszi a játékokat, de nem is egy elit gép azért. Szóval valahol a recommended felett kicsivel.
Ha adsz egy keretet, akkor könnyebb.
Alapvetően arra figyelj, hogy minél jobb videokártya legyen benne, de csak akkor lehet itt konkrétat mondani, ha van keret. :)
Igazából fogalmam sincs a keretről se. Mondjuk 800 EUR? :)
(Nem Mo-n élek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!