Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen wifi routert vegyek 20...

Milyen wifi routert vegyek 20 ezer forintos keretből?

Figyelt kérdés

A bejövő internet sebesség lan kábellel 800-900 Mbps

Kábellel vinném át egy távolabbi szobába és ott kellene a wifi jel is mert a szolgáltató által adott router jelen nem ér el addig.

A jelenlegi wifi router csak 100 Mbps sebességű

2022. nov. 17. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Archer C6 AC1200 szerintem jó választás, van hozzá Open-WRT is.

Archer C80 AC1900 papíron többet tud, de a hardver egy olcsósított hardver, illetve Open-WRT nincs rá (és hivatalosan vsz. soha nem is lesz).

Másik irány egy AX-es router (802.ax avagy Wifi 6 szabványt tudja), pl. Asus AX1800. Modern eszközök profitálnak belőle, a hardver is elég jó.

Való életben nem tudom, melyik a jobb, teszteket lehet nézni.

2022. nov. 17. 23:26
 2/5 anonim ***** válasza:
és hova akarsz routert? a szolgáltatói eszköz után vagy a másik helységbe ahol nincs wifi jel?
2022. nov. 18. 09:27
 3/5 A kérdező kommentje:
A másik helységbe ahol nincs wifi. Egy hálózati kábelt áthúztam oda.
2022. nov. 18. 11:03
 4/5 anonim ***** válasza:
A szolgáltató routerei általában csapnivalóak. Jobb, ha inkább a szolgáltató routere helyett használsz egy normális sajátot és az belövi az egész lakást.
2022. nov. 18. 11:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Archer C6, C7-re nem célszerű OpenWRT telepíteni, mert Qualcomm chip van bennük, amikhez nincs hardveres flow offloading támogatás, ezért nem tudják elérni a max sebességüket. 1 Gbps helyett olyan 600-700 Mbps a max, amit ki lehet hozni belőlük.

Az OpenWRT jelenleg csak Broadcom chipekkel támogatja a hardveres flow offloading-et.

2022. nov. 18. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!