Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit lehetne finomítani ezen a...

Mit lehetne finomítani ezen a konfigon?

Figyelt kérdés

Szeretnék magmnak összerakni egy gépet. Nem vagyok valami nagy PC guru, nagyon alap szinten értek csak a dolgokhoz, ezért szeretnék tanácsot kérni.

Összeraktam az alábbi konfigot, a fő cél a 1080P játék lenne, Warzone, PUBG, F1, Fifa, Red dead Redemption és hasonló címekkel, minél magasabb grafon.

A kérdésem az lenne, hogy egy hozzáértő szemével, mi az ami mondjuk már túl 'overkill' és van rá 'olcsóbb' megoldás?

Ház: Be quiet pure base 500 dx (55k)

Alaplap: MSI Pro B660-A (75K)

Proci: I5-12600K (150K)

Táp: Be quiet straight power 11 850w (60K)

RAM: Kingston fury beast 16GB DDR4 3200MHZ (25K)

VGA: Használt garis 3080 (250K)

Mi az amin esetleg lehetne spórolni, ami esetleg már kicsit túlzás ehhez a konfighoz?

2022. nov. 17. 09:06
 1/2 anonim ***** válasza:
69%

A tervekből arra következtetek, hogy 240hz-es monitorod van, azt szeretnéd kihajtani velük. Igaz?

Ez esetben az alaplapot változtatnám Z690-re, a többi rendben van.

Indoklás: K tuningprocesszort Z alaplapban lehet csak OC-zni. Egy B660-ban is nyilván többet fog tudni, mint egy non-K 12600, magasabb boost órajelekkel, de így nem éri meg szerintem.

Megfontolnám akár a 13600K-t is.

Memóriák:

Mivel alapvetően a magas FPS szám biztosítása a cél, alacsony felbontás mellett. Így a procilimit lehet a korlátozó tényező. Azaz érdemes lenne memóriákból is gyorsabbat, akár 4000 mhz+

Videokártya okés. Illetve akár RX6900-akat is érdemes lehet nézni.

Tápegység. Mindenképp új, és elég lesz a 750W is (OC nélkül még a 650 is)

Tier A mindenképp [link]

Árakat pedig árukeresőn találsz.

Ha csak 144hz monitor kihajtása acél, akkor már lehetne spórolni, 12400F, 650W táp

Memória akkor is inkább 3600mhz

2022. nov. 17. 09:38
 2/2 EgyGabor ***** válasza:
Én is inkább 13th gen CPU-t raknék bele (esetleg más alaplappal) és akkor már DDR5-tel.
2022. nov. 18. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!