Mit lehetne finomítani ezen a konfigon?
Szeretnék magmnak összerakni egy gépet. Nem vagyok valami nagy PC guru, nagyon alap szinten értek csak a dolgokhoz, ezért szeretnék tanácsot kérni.
Összeraktam az alábbi konfigot, a fő cél a 1080P játék lenne, Warzone, PUBG, F1, Fifa, Red dead Redemption és hasonló címekkel, minél magasabb grafon.
A kérdésem az lenne, hogy egy hozzáértő szemével, mi az ami mondjuk már túl 'overkill' és van rá 'olcsóbb' megoldás?
Ház: Be quiet pure base 500 dx (55k)
Alaplap: MSI Pro B660-A (75K)
Proci: I5-12600K (150K)
Táp: Be quiet straight power 11 850w (60K)
RAM: Kingston fury beast 16GB DDR4 3200MHZ (25K)
VGA: Használt garis 3080 (250K)
Mi az amin esetleg lehetne spórolni, ami esetleg már kicsit túlzás ehhez a konfighoz?
A tervekből arra következtetek, hogy 240hz-es monitorod van, azt szeretnéd kihajtani velük. Igaz?
Ez esetben az alaplapot változtatnám Z690-re, a többi rendben van.
Indoklás: K tuningprocesszort Z alaplapban lehet csak OC-zni. Egy B660-ban is nyilván többet fog tudni, mint egy non-K 12600, magasabb boost órajelekkel, de így nem éri meg szerintem.
Megfontolnám akár a 13600K-t is.
Memóriák:
Mivel alapvetően a magas FPS szám biztosítása a cél, alacsony felbontás mellett. Így a procilimit lehet a korlátozó tényező. Azaz érdemes lenne memóriákból is gyorsabbat, akár 4000 mhz+
Videokártya okés. Illetve akár RX6900-akat is érdemes lehet nézni.
Tápegység. Mindenképp új, és elég lesz a 750W is (OC nélkül még a 650 is)
Tier A mindenképp [link]
Árakat pedig árukeresőn találsz.
Ha csak 144hz monitor kihajtása acél, akkor már lehetne spórolni, 12400F, 650W táp
Memória akkor is inkább 3600mhz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!