Most nincs igazam hogy minek kell a férjemnek Xbox mellé a számítógépébe új videokártya?
Idén év elején vett magának egy xbox series s konzolt mert akkor nagyon várt egy cyberpunk nevű játékot és azon játszotta ki mert a gépe nem birta volna játszhatóan futtatni vagy mi.
Most a napokba megint elkezdett videókártyákat nézni amik szintén nem olcsók. Lehet hogy én nem értek hozzá de azon a konzolon ugyanúgy tud játszani minden új játékkal nem? Nem zavar hogy szabadidejében játszik csak minek kell megint pénzt költeni ha az xbox is képes az új játékokat zökkenőmentesen lejátszani.
28/N
Nemtudom te mivel és hogyan játszol, de nekem a Series X-el az a legnagyobb kompromisszum, hogy melyik játékot mikor éri meg megvenni, hogy ne teljes áron kelljen 😀
Pedig egy elég erős PC-ről váltottam, konkrétan a videókártya eladási árából vettem a konzolt.
Az odáig rendben van, de az a 800GB legjobb esetben is 7-10 AAA játéknak elegendő, ami az emberek jelentős részének rendben van, de szerintem 2022-ben csúcskonzol esetében hadd ne kelljen már letörölni egy játékot, hogy elférjen egy másik. Nem azt mondom, hogy nem lehet rajta elférni, de az esetek jelentős részében kompromisszumokra kényszerít.
És akkor ugye a legnagyobb kompromisszumról nem is beszéltünk, a brutális korlátozottság. Van egy játék, aztán úgy van, ahogy kiadták. Semmilyen mod, grafikai kiegészítő stb.
Szó se róla, a játékot valamilyen szinten űző emberek jelentős részének tökéletes, de ahhoz tényleg csak úgy és csak olyat kell játszani, ami benne van. Tipikusan az, amikor este leülsz 2 órára a nappaliba és játszol.
Elfogadnék egy Series X-et, talán ki is használnám, de a 3070-et semmi pénzért nem cserélném le rá. Lövöldözni például katasztrofális kontrollerrel, és nem minden játék támogatja a billentyűzet + egér kombót. Márpedig az AAA játékok 80%-ának megkerülhetetlen eleme a lövöldözés.
Jelen esetben azért elég fontos kérdés, hogy ki mennyit keres, van hiteletek vagy sem, illetve hogy megy a közös kassza (már ha van).
Tegyük fel a férjed keres 4-500 ezret te pedig minimál bérben vagy és te akarod megmondani mire költheti a saját maga által megkeresett pénzt, hát, elég meredek.
Megint más kérdés hogy ez a pénz amiből vásárolna, félre van rakva, vagy ha erre költ akkor nyomorogni kell (3x megnézed a boltban mit raksz be a kosárba stb). Van mellé hitel vagy valami fix nagyobb kiadás, amit ha hozzászámolsz már neccesen jöhetsz ki hó végén stb.
Közös kassza is érdekes kérdés. Több unokatestvéremnél is ahol együtt élnek/házasok, ott úgy van a közös kassza, hogy oda mindegyik fél azonos összeget rak be, ebből mennek a számlák, egyéb kiadások (pl váratlan meghibásodás autóban, háztartási gépben stb), a többi meg marad mindenki zsebében és akkor pont el lehet kerülni az ilyeneket, mint itt, "jajj de megint miért költ erre". Ha a saját félrerakott pénze, ami nem közösből megy, nem okoz anyagi csődöt vagy nyomorgást, nem hiszem hogy problémázni kell rajta.
Ami a gépeket illeti, jelenleg nagyban függ mivel akar játszani, de ami a gépet illeti simán lehet építeni 1,5-2 milliós gépet is (monitorral, jobb fej/fülhallgatóval, egér+bill-lel stb). Sok játék van, ami nem jelenik meg konzolra, pl a stratégiai játékok kb 90%-a ilyen kapásból.
Csak példaként az én mostani gépem (monitorral, minden perifériával) alaphangon 1 milliót ér, amit apránként raktam össze, de nekem ez a szórakozási forma, 4 éve nem vettem cipőt, egyéb ruhaneműből is annyi van hogy talán tavaly voltam ruhaboltban, nem dohányzom, nem iszom, nem drogozok, szerencsejáték is kb 2 max 3 ezer /hó. Én megengedhettem magamnak, szeretem, szóval ennyi, de engem ez nem is dönt anyagi csődbe, nincs komolyabb negatív hatással az életemre.
Nincs igazad.
Arra költ amire akar. Férfi, megdolgozott érte, és a pihenést is megérdemli.
Te elmosogattál ma már?
Ha már konzol vs PC, pár észrevétel a PC javára:
- Rengeteg sok játék, ma már nincs vagy alig van exkluzív konzolos játék, ellenben PC játék ami nem jelent meg konzolla, rengeteg
- Konzolos játékok árai egekben, tudjuk hogy Microsoft és Sony veszteséggel árulja a konzolokat, hogy az ember megvegye mert olcsó, majd a játékok/szolgáltatások árán hozzák vissza a pénzt. Szemben PC-n ahol folyamatos akciók vannak Steam-en és egyéb platformokon
- PC játékokhoz vannak modok, amit konzolra soha nem teszel fel.
- Jobb perifériák, konzolon vagy kontroller és ennyi, ígérgetik a bill+egér támogatást ami talán pár játéknál működik
- Ha elavul a konzol akkor komplett csere. Mire ez megtörténik, a régi konzol már nem fog sokat érni. Számítógépnél pedig jól időzített fejlesztéssel a régi komponens jó áron eladható
- Emellett a PC nem csak játékra jó. Ez jelen esetben nem szempont, mert már van az illetőnek gépe, csak az ilyen konzol vs PC szócsatáknál mindig elfelejtik hogy OK, van egy konzolod, de emellett lesz legalább egy laptopod hogy tudj mást csinálni. A fair összehasonlítás az lenne hogy gaming PC árazás vs konzol PLUSZ laptop árazás
A kérdés (szerintem) nem a konzol vs PC.
Nyilván mindenkinek van legalább egy alap gépe, vagy laptopja az Xbox mellett is, mivel ugye nemcsak játékból áll az élet.
A kérdezőt az zavarja (amit gamerként is megértek), hogy ha a játékra ott az Xbox, akkor szintén játékra miért kéne a gépre költeni(?)
Elvégre így felesleges kiadás.
A kérdező ezt írta: "ha az xbox is képes az új játékokat zökkenőmentesen lejátszani."
Erre írtam amit írtam. Attól még hogy a konzol "zökkenőmentesen" visz valamit, nincs vége a történetnek. Ennyi erővel egy Nintendo kézikonzol is elég lenne, elvégre zökkenőmentesen viszi az is a játékot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!