Most nincs igazam hogy minek kell a férjemnek Xbox mellé a számítógépébe új videokártya?
Idén év elején vett magának egy xbox series s konzolt mert akkor nagyon várt egy cyberpunk nevű játékot és azon játszotta ki mert a gépe nem birta volna játszhatóan futtatni vagy mi.
Most a napokba megint elkezdett videókártyákat nézni amik szintén nem olcsók. Lehet hogy én nem értek hozzá de azon a konzolon ugyanúgy tud játszani minden új játékkal nem? Nem zavar hogy szabadidejében játszik csak minek kell megint pénzt költeni ha az xbox is képes az új játékokat zökkenőmentesen lejátszani.
28/N
Egyrészt vannak játékok (elég sok) ami Xbox-ra nem jelenik meg (vagy akár PS-re).
Másrészt nem ugyanúgy fog futni a játék, egy mostani genercációs videokártya kenterbe veri a konzolokat, jobb grafika, magasabb FPS.
Harmadrészt gépen lehet egér+billentyűzettel is játszani, míg konzolon nem (hiába ígérték be), ami a játékok többségénél jobb élményt ad.
Nézd, a legtöbb ember szerint nemhogy Xbox mellé gamer gépnek, de önmagában egyiknek sincs értelme, mert "minek játszol nem visz sehova".
Én most vagyok 26 éves, korai tinédzser koromtól mindig elég nagy játékos voltam, aztán 3 éve nekiestem a karrierépítésnek és így nem nagyon van időm / energiám játszani, ami szabadidőm van azt inkább a párommal, barátaimmal, magammal töltöm.
Viszont nekem is van otthon... lássuk. PS3, PS4, gamer gép ami ér kb 300 ezret reálisan nézve, Xbox Series S nálam is. Azért, mert például PS-re a Gran Turismo szériát és a Yakuza bizonyos részeit szeretem ami más platformon nincsen, Xboxot azért tartok mert alapvetően jobban szeretem a PS-nél és párommal ezen szoktunk kooperatív / local multi játékokat játszani amikor épp kedvünk van hozzá, gépem meg azért van mert azon is dolgozom, és amit lehet azt azon is játszom, azt szeretem a legjobban erre a célra is.
Pénzem van rá? Van. Okoz anyagi nehézséget, vagy okozott amikor megvettem ezeket? Nem. Páromnak pedig eszébe sem jutott volna beleszólni hogy miért költöm el a pénzemet ilyesmire, ahogyan én sem szólok bele abba, hogy ő mennyiért és mikor vesz ruhát, miért vesz cipőt ha már van 5 - az én szememben pont ugyanolyan - pár a szekrényben, miért jár kozmetikushoz havonta tízezrekért ha sosem látok rajta nagy változást, és akkor is pont ilyen szép volt amikor Covid alatt nem járt oda soha. Ő dolga, ha boldoggá teszi és nem okoz anyagi problémát akkor egyáltalán nem érdekel és semmi közöm hozzá. Ahogy neki sincs köze ahhoz, hogy az én félretett pénzem, havi fizetésem egy reális részét elköltöm esetleg egy videokártyára/játékkonzolra, videojátékra vagy azzal kapcsolatos előfizetésre, autóápolási szerekre / magára az autómra, szintén ruhára pedig lehet hogy nekem sincs rá feltétlen szükségem, stb stb. Ez már inkább párkapcsolati kérdés, nem számítástechnika.
Amit számítástechnikai témában hozzá lehet tenni ehhez: idén év elején (és tavaly, és azelőtt) a videokártyák ára brutálisan elszállt, gondolom azért vett Cyberpunk 2077-hez inkább Xboxot felteszem akkor 100-120 ezerért, mert olcsóbb volt, mint egy olyan videokártyát venni ami rendesen elviszi azt a játékot. Az utóbbi 1-2 hónapban végre, évek óta először a GPU-val Ethereum bányászat ellehetetlenülésével leesett a videokártyák ára olyan szintre, hogy értelmes áron nagyon erős GPU-t lehet venni. Én is vettem nemrég, nagyon sokan vesznek mostanában, pont ebből az okból.
Persze, ha tényleg csak a Cyberpunk miatt vette a párod az Xboxot, akkor reális döntés lehet azt eladni (most is ér kb 80 ezret egy Series S), és azt belerakni egy 150-160 ezres használt videokártyába (annyiért már olyanok mennek ma, amik bőven elvisznek mindent is, ha nem túl magasak az igények). De ha ő meg akarja tartani, és nem jelent gondot a videokártya vételára...
Szerintem igazad van.
Nekem is volt komoly gépem (20 éves koromig csak PC-n játszottam), de mióta konzolom van, eszembe nem jutna a gépre költeni, éppen ezért, mert játékra ott az Xbox.
Igen, vannak játékok amig konzolra nem jelennek meg, de az a döntést (hogy lemondok róluk) meghoztam és vállaltam mikor konzolos lettem. Innentől a gépemre költeni nettó pénzpazarlás.
Ha a csak PC játékok lennének a fontosabbak, akkor nem vettem volna konzolt, hanem eleve azt a pénzt is a gépemre költöttem volna.
Mert a konzol egy hatalmas nagy kompromisszum, főleg az elmúlt 5 évben.
Míg 10 éve ha vettél egy konzolt (akkor még XBOX 360 / PS3), akkor különösebb kompromisszumoktól mentesen tudtál játszani rengeteg játékkal 1080p 30FPS-sel (ennél akkoriban nem is volt igény többre).
Ma viszont bekorlátoz a tárhely, a teljesítmény, a játékok fajtája stb.
Abszolút indokolt konzol mellé is egy erős PC, ha nem csak leülnél a nappaliba játszani heti 2 órára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!