Mire képes manapság egy AMD FX 6200 vagy 6350?
Na egy aprócska dolog kezdésnek, valójában nem 6 és 8 magosak. Ebből amcsiknál pereskedés volt és vesztettek is. Lényegében fizikailag nincs bennük teljes értékű mag 8 vagy akár 6, a magok sok részegysége közös, két mag osztozik rajta. Kicsit sarkítva egyfajta Hyper-Threading továbbfejlesztve rendszer volt, mármint AMD kivitelben természetesen.
Játékokban meg úgy másban sem igazán tudták befogni az Intelt akkoriban, a 9590 az jutott el kb az I7 2600K szintjére, a dolog szépséghibája mindössze annyi, hogy ekkoriban az Intelnél már a 4000-res széria volt az épp aktuális.
Aztán ez volt az 5Ghz-es darab az átlag FX-ek 4Ghz körüliek voltak amiket legtöbben vették.
szép húzás volt a francokat.. egy 6 magos FX-ben volt 3 "normális" mag meg másik 3 retardált mag, ezek soha nem voltak igazi 6 magos CPU-k nem beszélve arról fűtött mint állat és a béka segge alatt van az 1 magos teljesítmény..
ja a tuning témát meg hagyjuk szerintem, húzhattad azokat a világ végére teljesítménye akkor se nagyon rúgott labdába cserébe többet zabált jobban melegedett.Röviden ez 6-8 mag meg 4-5ghz csak paraszt vakításnak volt jó semmi másra.SZÓVAL JA TÉNYLEG SZÉP HÚZÁS VOLT AZ AMD-TŐL SIKERÜLT ÉVEKRE ELÁSNI MAGÁT,,,
FX-6300am van, túl sok mindenre már nem. Indie, esport játékokra elég, tripla A-ra csak 2016 előttieknél.
Egyébként az AMD Radeon Softwareban konkrétan 3 magosnak van jelölve az FX. :D
Tehát ezek akkor 3 mag és 6 szállas processzorok. Vagy van bennük 3 rendes és 3 selejt mag. Ami hasonló teljesítményt ad mint a HT megoldás? Akkor még eleve a magok, logikai magok száma sem elég mára?
Nem tudom akkor az AMD mi jogon adta ki őket tényleg 6-8 magosra keresztelve?
"Nem tudom akkor az AMD mi jogon adta ki őket tényleg 6-8 magosra keresztelve?"
Mert sokkal jobban hangzik marketing szempontból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!