Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD FX 6200 proci maximális...

AMD FX 6200 proci maximális üzemi hőmérséklete? Egyik oldalon 61 másik helyen 75 fokot jelöl.

Figyelt kérdés

Nem egyértelmű, hogy akkor most melyiket vehetem alapul? Nyilván biztonságosabb a kisebb értéket venni, de furcsának találom, hogy egy procinak ilyen alacsony üzemi hőmérsékletet jelölnek meg maximálisnak. Gondolom ez a biztonságos maximumot takarja, mert nagyon sokszor volt ennél több is.

[link]

[link]

Valamint lemértem maximális terhelés alatt, de a két program szintén nem egyértelmű jelöléseket tesz. Gondolom a HWMonitor hibásan jelöli CPU -nak az alaplapi hőmérsékletet, míg az AIDA64 máshogy mutatja.

[link]

A lényeg, hogy van miért aggódnom, ha pl. játék alatt huzamosabb ideig ennyin üzemel? 10 perces terhelés után ez így biztonságosnak mondható?

2021. márc. 5. 20:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A gyártó oldala és egy akármilyen weblap közül melyik lehet a relenvánsabb. Hmm, hagy gondolkozzak... :D

Ez a kérdés, most komoly? :D

Én 70 fokig nem paráznék, de érdemes a gyártó által megadott értéket követni - dobj rá nagyobb hűtőt.

2021. márc. 5. 20:22
 2/12 A kérdező kommentje:

Ez egy 2013 -ban vásárolt gép, újabban kapta használtan ezt a 6 magos procit. Igen, az előző 3 magos gyári hűtő maradt rajta, egy szobaventillátor hűti extrém terhelésnél a gépházat. Szóval nyáron szokott ennél picit feljebb is kúszni, ezért nem mindegy, hogy 75, vagy 61. Mert most ahogy látom nem üti meg a 61 -et sem, és ezek szerint ez még biztonságos tartomány állandó üzemelés mellett is.

A kérdés komoly, mert hihetetlennek tartom én is, hogy 61 fok a max, mikor több helyen azt olvasni, hogy amit te is mondasz, hogy egy procinál 70-75 fokig nincs baj.

2021. márc. 5. 20:33
 3/12 anonim ***** válasza:

Mehet az 75fokon is, ha megdöglik legalább megszabadulsz ettől a vacaktól.

Egyébként 3mag/6szál a cpu-d.

2021. márc. 5. 20:42
 4/12 xKakashix ***** válasza:

egyébként a nem hivatalos oldalon is ezt írja ahol 75 fokot mond ami az abszolút max hőfok, hogy "as a general rule you have to keep your temps 10-15 degrees lower under load" ami annyit tesz, hogy ennél 10-15 fokkal alacsonyabban kell tartani terhelés alatt

szóval amit a gyártó oldalon írnak 61 fokot az ebbe beleesik, úgyhogy egyik sem ír hülyeséget

bár elég fura, mert manapság a 61 fok terhelés alatt az igencsak jó hőfoknak számít, bármelyik mostani procinál, szerintem ha 70fok alatt tudod tartani akkor nem hiszem, hogy bármi baja lenne

de fura egy proci az biztos, ez a 3 fizikai mag és 6 szál sem tudom, hogy hogy jött nekik össze :D

2021. márc. 5. 21:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez teljesen ugyanaz a proci mint a 6100 volt, csak magasabb órajelen jár(meg hát, pár hónappal később jött ki, ennyi idő alatt nem csinálnak új cpu t). 6100 ra meg 70 fokot ír az amd is - el nem tudom képzelni mi volt az oka annak hogy erre 61 fokot írtak az oldalon, a legvalószínűbb hogy egyszerűen elírta a gyakornok akire rálőcsölték ezt a feladatot.
2021. márc. 5. 21:09
 6/12 A kérdező kommentje:

#3 -mas: Annyira nem sírnék utána ez igaz, eredetileg tervben volt teljesen új konfig, csak ráakadtam használtan erre a procira elég olcsón, aztán kapott egy SSD -t meg új GPU -t, amit alapból megvettem volna új géppel. Ha újat veszek legalább két alkatrésszel kevesebbet kell költenem.

Valóban 6100 -ra 70 -et ír, 6300 -ra meg 70.5 fok. 1x kapott kékhalált a gépem valamikor szeptember környékén. Jött a lehülés, majd egy hétvégén felmelegedett, én meg elfelejtettem a szobaventit rákapcsolni, és egy erősen proci igényes játék közben kaptam is egy szép kékhalált "clock watchdog timeout" hibakóddal. Az utolsó hőmérséklet amit akkor láttam az 67 fok volt, majd utána még játszottam, és gondolom elért egy még kritikusabb értéket (lehet hogy pont a 70 -et).

2021. márc. 5. 22:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Van egy kb 9 éves 6100-am. Az első 3-4 évben játékra is volt használva, ilyenkor elérte a 80 fokot is a gagyi, kicsi, zsúfolt ház miatt, de a mai napig gond nélkül működik, bár azóta már csak munkára van használva.
2021. márc. 6. 02:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem az élettartam a gond ekkora hőmérsékletnél, hanem az instabilitása. Ha 80 fokon ment gond nélkül az tök jó, szerencséd volt, de nem jelenti azt hogy másoknál is ez lesz. Anno volt fx8 am, az 68-70 fok felett teljesen instabil volt, másoknál jóval többet bírtak - a hivatalos szám azért annyi amennyi, mert annyit bír garantáltan. Fizikailag nem lesz semmi baja jó eséllyel 100 fokon sem, de sokra mész vele ha állandóan fagy, vagy rosszabb esetben hibás adatot ír.
2021. márc. 6. 03:33
 9/12 anonim ***** válasza:

Volt fx procim.

61 fok felett a proci visszavesz a teljesítményből.

Ilyenkor fordulnak elő az fps droppok - 70 fps-ről hirtelen 4-5 fps,majd vissza 70-re - ez tapasztalat.

Érdemes rá egy nagyobb hűtőt beszerezni.

2021. márc. 6. 06:04
 10/12 anonim ***** válasza:

8,9# Nem inkább az alaplap VRM-je volt kevés?

Nekem is volt FX-em, de nyáron se kiméltem.

2021. márc. 6. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!