Ezt hogyna tudnám megoldani usb-vel?
Figyelt kérdés
Olyan usbt akarok. Hogy legyen rajta egy hordozható Linux amit tudok futtatni az usbn + legyen rajta több linux és windows telepítő is. Amit ha kell tudok más gépre tisztán telepíteni.2022. nov. 16. 13:23
2/10 A kérdező kommentje:
Yumival csináltam én is. De ott nem tudtam 2 osztani az usbt. Meg azt se lehetett hogy futtatható linux menjen az usbn. De ha ezt tudod hol kell benne. Kérlek írd meg.
2022. nov. 16. 13:28
5/10 A kérdező kommentje:
Az is egybre rakja a partíciókat, Szóval nem is tudom hogy ez lehetséges e.
Mert azt akarom hogy egy 128 usb-t 2 partícióra osztom. pl 60-60 es egyilyen a win telepítok/linux stb. Másikon meg egy tiszta rendszer amit csak betugok és futtatom.
2022. nov. 16. 14:15
6/10 anonim válasza:
Lehet ígyis [link] vagy kettépartícionálni, de Ventoy al egyszerűbb. Kivéve ha iso-n belül valamit módosítani kell(ene).
7/10 A kérdező kommentje:
Az a baj a ventoy meg a Yumi is egybe formázza az usb-t nekem meg külön kéne. Vagy ezekbe is meglehet oldani, hogy legyen sok telepítő rajta. Meg egy bootolható linux?
2022. nov. 16. 14:42
8/10 anonim válasza:
Ventoy-ra rakható HBCD-PE iso, de ezek 'csak' Live rendszerek. Ha teljes értékű windows kell ahhoz nem elég gyors a pendrive, oda usb3 ssd szükséges. Rufus-al tudsz Windows to Go-t (WTG) készíteni. Majd később a végéből lecsíphetsz ~8GB-ot amire rámásolod a telepítő tartalmát. Uefi gépekhez.
9/10 anonim válasza:
Yumival meglehet, egybe formázza, de multiboot van rajta, azt inditja el, amit kiválasztasz... Miért kéne többfeléválasztani?
10/10 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!