Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a külső hangkártyámat...

Ha a külső hangkártyámat kiváltom egy FiiO E10K DAC-al akkor itt ott csorbát szenvedhetek hangban?

Figyelt kérdés
Olvasgattam,hogy van aki zenén kívül használja játékhoz is és jó hangzást biztosít de ugye sima sztereóban erőssit a külső hangkártyákban meg digitális hangjavítás vagy mi ami pl a filmeknél vagy akár a játékoknál még több előnyt jelent állítólag.Szóval ezt,hogyan értelmezzem a filmnézés már nem lehet olyan élvezetes ezzel a DAC-al mint egy hangkártyával?Én leginkább csak stereo hangfalakat használok nincs szükségem 5.1 vagy 7.1 hangzásra.Ami van hangkártya azon is a hangfalak csatlakozását használtam meg a mikrofon csatlakozást meg nagy ritkán a fejhallgató csatlakozását.

2022. nov. 15. 00:45
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

9/

Hát nem tudom olvastam néztem teszteket és mindenhol rendre dicsérték a FiiO E10K-t és nem audiofil mert egyik tesztben írták,hogy jó de nem audiofil hangzású.Nekem volt egy csak olyan hülye voltam,hogy túl adtam rajta és bizton mondhatom,hogy ami neked szar nekem elég jó hangzást biztosított csak hát ugye minek tartalék... Na de most jelenleg egy asus xonar u5 van ennyi erővel az sem jobb a fiio nál.Egyébként csak egy microlab solo 6c-t kell tudnia meghajtani.És most tudok Fiio E10K-t 28EFt ért.Nézegettem olyan cuccokat amit mondasz de nekem annyi felesleges csatlakozás meg kapcsoló van rajtuk,hogy legalább 80%-át ki sem használnám na meg nekem jack dugósra végződik a csatlakozásom a hangfalból azok legtöbbjéhez meg vagy dupla jack dugó vagy rca dugós vezeték kéne ami megint csak plusz költség.

Egyébként zenét hallgatok de nem audiofil módon mert pl szertetem a basszust nagyon. a zenében,játszok,filmet nézek,netezek ennyire kell a dolog.

Na de te pl milyen hangszerbolti kártyára gondolnál?

2022. nov. 16. 22:34
 12/17 anonim ***** válasza:
Kb teljesen mindegy melyik ebben az ársávban. De egy tizenezer forintos Behringerrel is elégedett leszel szerintem. Kb tökugyanaz a filléres DAC mind, jitter egy jó ideje nem ügy már, inkább az analóg rész fura fázishibái meg a zajosodó potik szolgálhatnak az olcsóság élményével.
2022. nov. 16. 22:45
 13/17 A kérdező kommentje:

12/

Na de most akkor az asus xonar u5 is ugyan ilyen gagyi akkor?

2022. nov. 16. 22:55
 14/17 anonim ***** válasza:
Az se vészes szerintem, bőven nem ő lesz gyenge pont, amíg nem milliós monitorpár feszít a kezelt akusztikájú lehallgató térben...
2022. nov. 16. 23:51
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább gyűjts egy normális (legalább) 2.1 hangfalra és azt vedd meg ahelyett, hogy azon meditálsz melyik büdzsé dac-ra cseréld le a büdzsé dac-odat.
2022. nov. 17. 00:55
 16/17 A kérdező kommentje:

14/

Nekem nincs szükségem olyan drága hangfalakra nem vagyok hang b...i

2022. nov. 17. 01:53
 17/17 A kérdező kommentje:

15/

Miért vennék 2.1 hangfalat?Már ne haragudj de te egyáltalán ismered a microlab solo 6c-t?Pont hogy mikor régebben vettem fórumokon érdeklődtem sok hozzáértőtől pont ők beszéltek le a gagyi 2.1 hangfalakról és igazuk is volt ezek nagyon szépen szólnak és ha nem is a nagyon drága kategória de minőségi cucc,nem filléres szar.

2022. nov. 17. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!