Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a két RAM...

Mi a különbség a két RAM között melyik a gyorsabb?

Figyelt kérdés

Nem csak játékok alatt hanem munkában és minden másban? Tudom, hogy a ddr4 5333mhzt nem túl sok minden támogatja. De valami drágább proci mondjuk egy R9 5900X egy jó X570 lappal vagy egy Ryzen TR 5955WX vagy feletti TR proci egy jó TRX8 lapoal. Vagy egy Comet Lake Socket 2066 I9 sem támogatja? Vagy ez mitől függ? Mondjuk szerintem annyi pénzért amennyiért adják senki nem venné meg. 4600MHzn még van olyan ami viszonylag jó ár érték arány, de efelett szerintem nem éri meg.

Meg mennyire számit ezen kívül a ddr jelzés? Mennyit befolyásol az, hogy ez most ddr4 5200mhz a másik pedig ugyanilyen sebességű csak ddr5 mikor a ddr5-ös ramok memóriakésleltetése is nagyobb sokkal. Azt sem értem, hogy micsoda. Szóval úgy gondolom egy cl22 ramnak jó lesz cl40 ellenfélnek egyenlőre. Milyen memóriakésleltetésej kéne ahhoz, hogy egyik gyorsabb legyen mint a másik? Most két ramot mérnék össze az egyik most 5333mhz. Mert ddr4-böl nincs 5200mhz.

[link]

[link]

2022. nov. 14. 15:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Rövidre fogva: Órajelben a minél magasabb késleltetésben a minél alacsonyabb a jó.
2022. nov. 14. 17:34
 2/2 anonim ***** válasza:

"De valami drágább proci mondjuk egy R9 5900X egy jó X570 lappal vagy egy Ryzen TR 5955WX vagy feletti TR proci egy jó TRX8 lapoal."

Egyik sem. Ahogy a 10 000$/db áron kapható Epyc és Xeon processzorok sem. Ez nem a processzor árától függ.

Leginkább a K-s intelek mellett van értelme a 4000 feletti DDR-eknek, de ez az 5333 már extrém tuning kategória.

2022. nov. 14. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!