SSD mennyivel gyorsabb egy hdd-nél?
Úgy értem, olyat, mint swap, vagy internet cache, és hasonló sokszor írkálós dolog.
Bocs, ha félreérthető volt.
Az ssd-k maximum írás-olvasási ciklusaira gondolva.
Én így telepítettem a linuxomat, és tizenegy éves laptop, de olyan gyors rajta a netezés, meg sok egyéb dolog, irodai használat mellett, hogy csak na.
Magyarul akkor lapozofile nélküli használat.
Hát oké hogy véges, de enm hiszem hogy annyira gyorsan kinyírná, nekem egy még az SSD-k megjelenése idején vett 64GBos Kingston SSD pl majdnem 10 évet bírt ki napi használatban.
13/
Az ssd-k többet bírnak mint hinnéd! Nem kell őket így kímélni.
- pagefile pont a kevés ramot helyettesíti. Azért csípsz le a ramból hogy a kevés ram miatti pagefilet odarakd? Ez értelmetlen. Pagefilenak az ssd-n a helye.
- internet cache pont azért van hogy ha napok múlva megnézel egy weboldalt akkor ne kelljen újra minden képet egyebet netről letölteni. Ha mindig törlöd akkor lassítod a géped. Ha mentegeted gép kikapcsoláskor hddre akkor jelentősen lassítod a géped. Ha ssd-re akkor sok írást okozol, többször annyit mintha nem lenne ramdisk.
Szóval ennek sincs értelme.
Sok régi elavult ajánlás kering neten ssd-khez városi legendaként. Ne dőlj be nekik!
Jaja, igazad van, rosszul is emlékeztem, mit csináltam…
“14,) Check, how much the system tends to use the swap:
Console: sudo cat /proc/sys/vm/swappiness
The result will be 60
Set it to 10.
Console: sudo xed /etc/sysctl.conf
Add these lines at the bottom of the file:
# Sharply reduce the inclination to swap vm.swappiness=10
Save it, then:
Console: reboot
15,) Firefox set browser cache to be stored in the ram.
Open firefox.
Type about:config into the address bar of firefox.
Browser.cache.disk.enable toggle it to false
Browser.cache.memory.enable set it to true
browser.cache.memory.capacity create it, if you need: empty space click: new > integer
Add a value of 307200, this is 300 MB max.
Leave appcache alone.
Restart firefox, then:
About:config
16,) Set the browser.sessionstore.interval from 15000 to 15000000. This going to save session every 4 hours and 6 minutes.“
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!