Mennyivel lesz gyorsabb a laptopom, ha HDD helyett, SSD-t raknak bele?
Attól függ melyik és milyen.
Ha Sata III szinten maradunk akkor a legnagyobb elérhető elméleti sávszélesség az ~750MB/sec.
Egy 7200-as HDD tud jó esetben 150MB/sec-et, de általában vegyes olvasás/írásnál ez az érték max 100MB-on tanyázik de ez a jobb eset, nem ritka hogy ennek csak a fele megy. Az SSD-k azért gond nélkül hozzák a 500MB/sec értéket és az adatelérési sebességük nagyon jó.
Ott ahol nagy mennyíségű fájl mozog, ott az SSD lehet akár 5-10-szer gyorsabb is.
Hú! De jó! Pont ilyen válaszokra számítottam!😀
Tényleg ezekre az infókra volt szükségem.🙂
Köszönöm a válaszokat!
5# nekem is pont ez a tervem vele!😀
(Ugyan ez a helyzet, egy kb 5-10 éves laptop, viszonylag jó hardverekkel, de lassú néha Eléggé.. és a boltban ezt javasolták, ugyan így a DVD helyére a winyó, bár én egy nem olyan nagy SSD-t rakatok/rakatnék bele, amin a Windows fog menni, és 1 néhány "alap" program amiket használok hobbi/munkához.)
Egyenlőre kb csak az tart vissza, hogy a DVD-t igazából nem szívesen vetetném ki a gépből... az néha hasznos hogy van.
5# Neked nem hiányzik a dvd?
Hú, ennyire kihalófélben lévő, OttHoni technológia a CD/DVD?😀
Igen, igazából én is főleg autóban CD-zek ha olyan a szitu..., de még azt is Blutooth-al oldom meg, leginkább...:) Úgy van véletlenszerű lejátszás (a változatosság kedvéért)!😀
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!