Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mibe tudom beledugni?

Mibe tudom beledugni?

Figyelt kérdés

Egy koax male végű antennát szeretnék bedugni pl. egy routerbe.

Routereket, amiket néztem, egyik sem tartalmaznak koaxnak portot, leszámítva a telekomét, de azt hagyjuk.

Átalakítani valamire? Abból sem találtam nagyon semmit. Mindenképpen át kell alakítani vagy vmi jó drága routert kell vegyek, hogy használhassam?

Előre is köszönöm a válaszokat. És előre is bocsánat, ha túl hülyeséget kérdezek.

2022. nov. 10. 23:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen jelet akarsz vele bejuttatni ?

(Akkor szokott lenni koax aljzat: ha a modem

és a router egybe van és koax kábelen jön a tv,

internet, telefon, rádió - meg ilyenek)

2022. nov. 10. 23:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Átalakítani csak a szolgáltató által adott modemmel tudod. Abba meg beledugni a routert.

Megpróbálhatsz saját szakálladra másik modemet venni, de azt úgyis be kell regisztrálni náluk és nem biztos, hogy jobb lesz mint amit ők adnak.

2022. nov. 10. 23:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Minden wifi routeren van koax antenna csatlakozó gyakran 3db is. RP SMA.

A tied milyen?

2022. nov. 10. 23:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez így nagyon nem stimmel... hogyan jön képbe a koax?

Azon kapod az internet+tv-t? Akkor a szolgáltatö modemét kell használnod, és az után kötheted csak be a saját routeredet.

De pl telekom iptv esetén nem lehet bridge módba rakni, tehát totál szívás. Ez esetben a legjobb, ha lemondod, és váltaz pl digire, vagy bárkire, mert t-nél csak jobbak vannak

2022. nov. 10. 23:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a régimódi koax kábeles hálózatra gondol. Ott nincs router, a gépek sorban fel vannak fűzve egy kábelre, ami elindul az egyik géptől, véget ér egy másiknál, ha van köztes gép is ahhoz meg leágazik. Hasonlóan egy zártláncú kábeltévé hálózathoz.
2022. nov. 11. 01:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a UPC-s internetre gondolt. Ott szokás koaxot a modemig vezetni amin van egy RJ45 és két RJ11, a tv meg valahol a kábelen le van splittelve.
2022. nov. 11. 02:09
 7/7 Szirty ***** válasza:
74%
Ne a problémád általad kitalált megoldásához írj kérdést, hanem írd le az eredeti problémát és hogy mi a célod!
2022. nov. 11. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!