Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem áll le a laptop...

Balint9507 kérdése:

Miért nem áll le a laptop hűtőventilátora?

Figyelt kérdés

A processzor 40 fok alatt, de mégis maxon pörög a ventilátor, ami hideget is fúj. Nemhiszem, hogy a pasztázás segítene mert van amikor normálisan működik és csak akkor pörög fel, ha melegedik. Sajnos 10 indításból 9szer rossz. Miért csinálja ezt és hogyan lehetne javítani?

Asus n552vw laptopról van szó.

2022. nov. 6. 20:25
 1/4 P.O.C. ***** válasza:

Erre én is kíváncsi lennék. Nekem egy HP Probook 450 G6 csinálja ezt. Talán a BIOS frissítés segíthet rajta. Régen még új korába kb. minden tizedik indításkor pörgött mint a fél hülye, pedig még 30 fokot se érte el a proci. Újraindítás után már ment rendesen. BIOS frissítés után már csak 2-3 havonta csinálja egyszer.

Egy fórumon olvastam valahol hogy ez öntisztítás, és tervezett folyat. De szerintem hülyeség. Mert fél napig is a max -on pörgött utána sem hagyta volna abba.

2022. nov. 7. 03:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Biosban meg kell nézni, nincse- valami always on opció bekapcsolva a ventillátorra. Windows vezérlőpultban a rendszer hűtési házirendjét állítsd passzívra.

Ha ezek se segítenek, akkor speedfan nevű segédprogrammel tudod álltani a ki-be kapcsolási hőmérsékleteket.

2022. nov. 7. 08:46
 3/4 A kérdező kommentje:
Legfrisebb (2019) BIOS van a laptopon és sajnos nem találtam a ventilátorra semmilyen opciót.
2022. nov. 7. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Én egyszer benyaltam valami vírust, de olyan szinten, hogy az ESET sem tudta maradéktalanul eltüntetni, na nekem azután pörgött a ventillátorom non-stop (zabálta a procit a háttérben, ha pedig feladatkezelőt indítottam, hogy megnézzem mi okozza ezt, hirtelen leesett 100-ról 5-10%-ra a proci kihasználtsága). Szóval nálam egy újrahúzás oldotta meg a gondot.
2022. nov. 7. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!