Miért nem áll le a laptop hűtőventilátora?
A processzor 40 fok alatt, de mégis maxon pörög a ventilátor, ami hideget is fúj. Nemhiszem, hogy a pasztázás segítene mert van amikor normálisan működik és csak akkor pörög fel, ha melegedik. Sajnos 10 indításból 9szer rossz. Miért csinálja ezt és hogyan lehetne javítani?
Asus n552vw laptopról van szó.
Erre én is kíváncsi lennék. Nekem egy HP Probook 450 G6 csinálja ezt. Talán a BIOS frissítés segíthet rajta. Régen még új korába kb. minden tizedik indításkor pörgött mint a fél hülye, pedig még 30 fokot se érte el a proci. Újraindítás után már ment rendesen. BIOS frissítés után már csak 2-3 havonta csinálja egyszer.
Egy fórumon olvastam valahol hogy ez öntisztítás, és tervezett folyat. De szerintem hülyeség. Mert fél napig is a max -on pörgött utána sem hagyta volna abba.
Biosban meg kell nézni, nincse- valami always on opció bekapcsolva a ventillátorra. Windows vezérlőpultban a rendszer hűtési házirendjét állítsd passzívra.
Ha ezek se segítenek, akkor speedfan nevű segédprogrammel tudod álltani a ki-be kapcsolási hőmérsékleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!