Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap választásnák mik a...

Alaplap választásnák mik a főbb szempontok?

Figyelt kérdés

A közeljövőben fogok építeni egy workstation pc-t és elgondolkodtam hogy ilyen feladatra milyen alaplap lenne alkalmas.

Elsősorban a gamer alaplapokat néztem mivel elvileg azok úgy vannak fejlesztve hogy a nagy terhelést is bírják, de nem tudom hogy középszerű, vagy átlagos alaplapokkal mennyire használható a rendszer.

Vagy ebben a témában csak az alaplap chipset-je számít?

2022. nov. 6. 15:27
 1/2 anonim ***** válasza:
41%

Első a chipset feature-ei. Aztán a VRM-ek. A BIOS-okkal talán már nincs gond, mind tizenx éve előfordulhatott. Mit (nem) támogat, fejleszthetőség, használtpiagi érték.

Nem mostanában néztem alaplapot, de inkább csak ilyen sanity checkeket szoktam csinálni. Pl. legyen benne tisztesságes ethernet port, integrált hangkártya, csatlakozások. Az az elméletem, hogy a parasztvakítós lapokon ilyesmiken spórolnak.

A másik meg az, hogy milyen rev. számú. Ha mondjuk több Revision is készült, pláne ha egyre silányabbak, akkor ott azért elgondolkoznék a vételen.

2022. nov. 6. 15:44
 2/2 anonim ***** válasza:
62%
Workstationbe Workstation alaplapot teszünk, mert az arra van kitalálva hogy WSben üzemeljen 7/24-ben.
2022. nov. 6. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!