Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Aki a covid ideje alatt vett...

Aki a covid ideje alatt vett videókártyát 3-4-szeres áron, most átverve érzitek magatokat?

Figyelt kérdés
Jelenleg olcsóbbak lettek a kártyák mint a járvány előtt. Használtan és újonnan egyaránt.
2022. nov. 6. 13:54
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Ezt nincs értelme így összehasonlítani, hogy kiragadsz két tetszőleges dátumot, hiszen az árak mindig változnak. Egyszer jobb az egyik a másikhoz képest, máskor fordítva. Akkor annyi volt az ára, és aki hajlandó volt annyit is adni érte, azért tette hogy használhassa a kártya előnyeit. Mindegy, hogy 3 év múlva olcsóbb, ha neki volt 3 éve arra hogy kiélvezze amit az a dolog adott neki. Ebben nincs átverés. Nem biztos, hogy annyira jobb volt annak, aki 3-4 éven át csak sóvárgott a kártya után, mert nem volt pénze megvenni vagy nem volt hajlandó annyit adni érte, és hónapokon át frusztrálta, hogy mikor lesz már végre jó neki is.
2022. nov. 6. 14:05
 2/7 anonim ***** válasza:

És aki most vesz autót (mert bedöglött az előző) az átverve érzi magát, hogy miért nem vett 5 évvel ezelőtt mikor jóval olcsóbb volt minden?

Teljesen nonszensz kérdés

Amúgy most is ugrálnak az árak, pár napja 559 ezer forintért néztem TUF 3090-et, most 632 ezer ugyanaz a kártya. Továbbra is iszonyatosan k..va drága a top vga, alaplap, stb.

2022. nov. 6. 14:21
 3/7 A kérdező kommentje:

“ Amúgy most is ugrálnak az árak, pár napja 559 ezer forintért néztem TUF 3090-et, most 632 ezer ugyanaz a kártya.”

Teljesen nonszensz a válaszod,

Egy 10%-os árkülönbséget nem lehet összehasonlítani egy 300-400%-os árkülönbséggel.

1 évvel ezelőtt 1,5 - 2 millióba került egy RTX3090… akkor most miről is beszélünk?

2022. nov. 6. 14:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Piac mindig úgy működik, hogy minden annyit ér amennyit adnak érte.

Covid alatt megnőtt az igény rá, és nyilván akkor felértékelődött minden hardver.

Szóval ez nem átverés, de ezt nyugodtan fel lehet enni a mostani lassan ezer Ft-os kenyér árra is, ami kritikusabb.(és igen, az emberek átverve érezhetik magukat jogosan, elvégre a bér nem igazodott az inflációhoz, ameddig az árak igen)

2022. nov. 6. 16:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen pl én a PowerColor Radeon RX 6700XT Red Devilemel amit megvettem 570-ért egy éve. 😕
2022. nov. 6. 18:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem, én csak átkozom az eget, hogy pont az árbumm előtt volt nálam több mint 20db Sapphire Radeon RX 580 8GB videokártya, amit ugye a bányászok imádtak nem sokkal ezelőttig. Én azokat kiszórtam darabonként 55-60 ezrekért. Volt olyan időszak amikor 150 körül mentek, és nem csak hirdették hanem tényleg mentek is... :D
2022. nov. 7. 10:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztosan. 2021-ben csak az vett videokártyát, akinek tényleg muszáj volt (tönkrement az előző például), akkor pedig aztán teljesen értelmetlen nézegetni, hogy mennyi lenne most, mert ki kellett volna bírni kártya nélkül. Aki pedig fejlesztett a tavalyi év során, az valószínűleg tudta, hogy nem lesznek örökké autó áron a középkategóriás VGA-k.
2022. nov. 11. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!