Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit kell tudni az új AMD...

Mit kell tudni az új AMD videokártyákról?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek Angolul de igaz az, annyira nem értettem meg az AMD konferenciát. De azt halottam, hogy elvileg olyanok hangzottak el ami szerint már nem csak teljesítmény hanem technikai oldalról is jobbak lettek mint az RTX 4090. Munkában, renderelésbe, az FSR-t is kijavították ami gondolom az én régi GTX-men már nem lesz támogatott. Viszont RT-ben még mindig nem a olyan jók mint az nvidia. De már elhanyagolható a lemaradás. Illetve az fps táblázat ahol minden játék 270+ fpst ért el. Ezek igaz infók vagy megint valami kamu AMD?

Ha a Radeon RX 6900 XTX meglehet itthon venni 600-700 ezer forintért akkor megfogja érni, főleg ha jön majd a 4080 is már végre?

2022. nov. 5. 17:54
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Nekem nagyon szimpatikus, hogy a marketing bullshit duma szerint normális lesz a fogyasztás és az új tápegységet sem igényli a forrósodó csatlakozóival

A mérete és az ára is barátibb a 4090-nél, de majd tesztekből derül ki mit is tud valójában és hogy mikorra lehet megvenni. Mert ugye nem úgy van mint régen, hogy megrendelted és 2 nap múlva nálad van, hanem akár hónapokat várhatunk a készlethiány miatt

RX 6900 XTX? Nem RX 7900 XTX-re gondolsz?

2022. nov. 5. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Ami nekem megmaradt az az hogy ez már a Ryzenekhez hasonlóan chiplet alapú így jóval olcsóbb legyártaniuk mint Nvidiának a 4000 szériát. Nagyjából 50-60% al gyorsabb a 7900 XTX mint a 6950 XT így nem lesz gyorsabb mint a 4090 cserébe jóval kisebb és kevesebbet kajál és jóval olcsóbb is de utólag mondták is hogy nem annak szánták ellenfélnek hanem a még meg nem jelent 4080-nak.

Displayport 2.1 lesz rajta ami azoknak jön majd jól akik a jövőben régebbi játékokkal akarnak 4K-ban játszani ilyen 240 feletti FPS-el.

Jövőre jön FSR 3 ami már képkocka generálásra is képes lesz elvileg. Elvileg régebbi kártyákon is fog majd menni de szerintem a GTX meg az RX 5000-esek már lehet felejtősek.

Én kétlem hogy munkára jobbak lesznek. Esetleg pár dologban. Nvidiának van CUDA amit csomó dolog ki tud használni. Radeonoknál nincs ilyen. Én mondjuk nem melózok gépen így valszeg Radeon lesz a mostani kövi kártyám. De vagy használt 6800-6900 vagy 7800 XT. Itthon a 900 dolláros 7900 XT is legalább 450-500k lesz eleinte.

2022. nov. 5. 18:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az előző AMD kártyák kamuk voltak, vagy mi? :D

Ahogy írták. ez már chipletes mint a processzorok ami miatt olcsón gyártható. Az RTX4090 msrp-je 1599$, a 7900XTX 999$-ral kerül piacra ( nettó beszerzési ár, nem bolti xD ).

Nem zabál olyan kegyetlen sokat, mint az RTX4090 amit bele lehet hajtani a 450-500Wattos tartományba, ez állítólag megelégszik valami 330Wattal ami ma már barátinak nevezhető.

Ha az árkülönbség megmarad, a fogyasztás korrekt marad és hozza a beígért teljesítményt ( amivel azért némileg az RTX4090 alatt maradna ) akkor a 7900XTX és valszeg a 7900XT is baromi jó kártya lesz.

Kap végre dual AV1 enkódert amivel 8K30-ig mehet a párhuzamos enkódolás. Azt mesélik hogy az AMD végre ráfeküdt erre, mert bár a korábbi kártyákok is volt enkóder és tudtál velük streamelni annak am inősége némileg elmaradt az nvidia és intel megoldásaitól.

Az, hogy a RT vagy FSR mennyire jó szerintem másodlagos probléma azoknak a szemszögéből akik pl multiban natív felbontáson akarnak sok fps-t. A single playereknél nyilván lényeges lehet a szebb élmény miatt, kinek mi ( számomra ez lényegtelen ).

Amúgy CUDA már nincs az nvidiánál, csak a név maradt meg.

2022. nov. 5. 18:21
 4/7 A kérdező kommentje:

#2 A 4080 ellenfelének szánja a 7900 XTX-et az AMD. Akkor mi megy majd a 4090 ellen? Tavalyelőtt az RX 6900 XT is volt ahol jobban teljesítet mint a 3090. Bár, hogyha az AMD roszabb teljesítményt de cserébe technikailag jobb kártyát kínál akkor az korrekt. De majd 2024-ben jön egy 7950 XTX amire az Nvidia kiad egy válasz RTX 4090 Ti-t ami gyorsabb lesz.

Szóval akkor jól értem, hogy a chip hiány ami 2 éve volt az most is jelen lesz?

2022. nov. 5. 18:26
 5/7 anonim ***** válasza:

"Itthon a 900 dolláros 7900 XT is legalább 450-500k lesz eleinte."

Viszont egy 3090 Ti most is 650 ezerbe kerül (asus, gigabyte) viszont a becslések alapján nagyon elveri a 7900 xtx

Szóval vagy az nvidiának kell drasztikusan csökkentenie vagy az amd lesz jóval drágább a vártnál. Én utóbbira tippelek.

2022. nov. 5. 18:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem már 2023 ban jönni fog egy 7950 XTX. 20 gigabites memóriákat használnak úgy hogy már 24-es GDDR6 is van és nemsokára 27 is elérhető lesz.

Jövő év második felében valszeg ki fogják adni amik válogatott chipekből jönnek ezekkel a 24 vagy 27 gbps vrammal és ezek már nem 350 hanem inkább 450-500 watt körül lesznek amit még mindig simán elvisznek 3db 8 pines csatival. Ez lesz majd a 4090 és 4090 TI között kb. De max raszterben. Az már most látszik hogy ray tracingben nem lesz közel. De őszintén nem is érdekel az még.

2022. nov. 5. 18:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Először várjuk meg a teszteket, én azon se lepődnék meg, ha nem egy esetben befogná a 4090-et.
2022. nov. 5. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!