Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lassú Wifi. Mi lehet a probléma?

Lassú Wifi. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Van egy Lenovo laptopom, melynek a Wifi-je elég megbízhatatlanul működött, kb. 0,3 Mbps és 15 Mbps között mozgott a letöltési sebesség. Vettem egy külső USB stick wifi adaptert, mely 300 Mbps sebességre képes. Ezzel is ugyanúgy lelassul az internetsebesség. Ezzel 0,3 és 70 Mbps között mozog. A beépített wifi adapterét letiltottam így az nem lehet a probléma. Továbbá frissítettem az összes drivert is, már a rendszert is újratelepítettem, de változatlan a probléma. Végig próbáltam már az összes USB portot a laptopon, de mindegyikkel ugyanezt produkálja.

Az internet sebesség masik gép wifijén mérve kb. 150-200 Mbps között mozog.

Laptop adatai:

Lenovo E545, 10 GB RAM

AMD A10-5750M APU with Radeon(tm) HD Graphics

Külső wifi vevő: TP-Link AC600

2022. nov. 4. 22:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Ki nálatok a szolgáltató? EZ az ő hibájuk lehet, nem hoznak új routert? Nálunk a Telekom hozott egyet, amikor optikaira váltottunk.
2022. nov. 4. 23:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Másik gépen 200/10 Mbit internet van, úgyhogy ez nem a Telekom és a router hibája lesz.

Valószínűleg driver probléma. Linux alatt is ugyanez a helyzet, viszont ott a külső USB-s vevővel hozza a fenti 200/10-es értéket.

Windowson pedig nem működik az USB-s vevő sem normálisan. PEdig a saját drivere van felrakva amit adtak hozzá, továbbá a gép wifije le van tiltva a beállításokban, hogy még véletlenül se használja azt

2022. nov. 5. 07:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Vagy inkább valami zavarja a vételt. Tedd át másik csatornára.
2022. nov. 5. 08:06
 4/4 A kérdező kommentje:
és azt hogy kell?
2022. nov. 6. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!