Miért nem használ több ramot?
Figyelt kérdés
Vettem egy közepesen jó laptopot 1.5 ével ezelött újjonan, alapból 8gb ddr4 ram volt benne de én ezt kibővítettem 32re
A cpu: QuadCore Intel Core i5-10300H, 4200 MHz (42 x 100)
A ram: 2x 16gb Corsair Vengeance CMSX32GX4M2A3200C22 DDR4-3200 DDR4 SDRAM
Maga az i5 rengeteg program, böngészőablak photoshop mellet sincs 100% on viszont a memoria kevésnek tünik mert 15gb nál többet nem tud használni pedig ott van neki a 32gb.... Mint ha valamilyen korlát lenne.
Bármit csinálok vagy nyitok meg nem használ többet és lassul is a gép pedig a proci még látszólag bírná.
Win 11 64 van fent
van valami amit tudok valahol álítani ezügyben?
2022. nov. 3. 18:00
1/6 anonim válasza:
Az integrált GPU foglal magának, nézd meg a feladatkezelőben hogy mennyit.
2/6 anonim válasza:
Kíváncsi lennék mit ír a feladatkezelőben a memória oldal. Lehet a biosban bekapcsolva maradt valami RAM korlát, vagy tényleg kiosztott valaki 50%-os az IGPnek :D
3/6 A kérdező kommentje:
2022. nov. 3. 19:53
4/6 anonim válasza:
A biosban kell lennie az IGPU vagy RAM beállításoknál olyan opciónak ahol a shared memory size állítható.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! system scan után belépek és meg is nézem ( 2-3-4gb ot hagyok az integráltnak az elég lesz?) ugye van egy gtx 1650Ti is
2022. nov. 3. 20:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!