Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy deríthetem ki hogy miért...

Hogy deríthetem ki hogy miért állt le a gépem?

Figyelt kérdés

Win10.

A hiba az hogy teljesen leáll, mintha kihúzták volna a konnektorból. A beállításokhoz semmi köze. Még új a gép. Már kerestem a hibát a hardverben, de nem találtam. Van valamilyen diagnosztikai szoftver ami megmondja mi a gond?

2022. nov. 2. 01:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem ártana tudnunk milyen alkatrészek vannak a gépebe.

- magad raktad össze a gépet vagy bolt?

- processzor hűtés rendben van? Nem lötyög rajta? Paszta lett rá kenve?

ha proci hűtés jó, akkor szinte biztos hogy a tápegységed gyenge.

2022. nov. 2. 01:55
 2/8 A kérdező kommentje:

Processzor: AMD Ryzen 7 3800X 100-100000025BOX

Memória: Kingston FURY Beast 2x8GB DDR4 3600MHz memória (KF436C17BBK2/16)

Videókártya: rx580 8gb 2ghz 256bit gddr5

Alaplap: Asus TUF GAMING B550M-PLUS alaplap AMD AM4 alaplap

Tároló eszköz: Kingston 240gb ssd

Ház: KOLINK AVIATOR ATX ABLAKOS FEKETE

Tápegység: FSP Hydro Pro 600W 80+ Bronze tápegység (9PA600AA01) OEM Minőségi Tápegység

Magam szereltem és azt a pasztát használom amit workstation-hoz ajánlotak. A processzor terheléssel 60° alatti a gpu használat közben 70°. A gépház oldalait levettem javaslatra, win10 pro, A processzor gyári 8 csöves hűtője van.

A szobám stabil 24° a gép jól szellőző helyen van. Utoljára 6 napja ellenőriztem a pasztát, és teljesen pormentes. Többek között ezért se találom a hibát.

A telepítés óta nem került fel új szoftver feb 02 telepítettem újra amikoris korszerűbb ssd-re váltottam. (M2M) Minden driver és segéd szoftver fent van a dvd-ről, és megtanultam a kezelését.

2022. nov. 2. 02:24
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Van diagnosztika, ami mehmondja, a windowsba építve,

Eseménynapló

a neve.

Bár valszeg kernel power 41-et fog írni, amivel semmit nem lépnénk előre. Ha mást ír, az segítene közelebb jutni.

Zárlat vagy tápegység gyanús.

Ha utóbbit cserélted már, akkor jöhet a többi hardver cseréje egyesével.

2022. nov. 2. 02:34
 4/8 A kérdező kommentje:
Mindenre van 5 év garancia, jó lenne tudni melyikkel van a gond.
2022. nov. 2. 03:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha úgy áll le, az nem szoftveres hiba. Első körben másik táppal kellene tesztelni
2022. nov. 2. 07:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Van egy ugyan ettől a gyártótól egy 750w Bronze tápegység amit egy másik számítógépbe vettem. De az régebbi és használtan vettem. De a hiba nem jön elő olyan sűrűn hogy ezt biztosra mondjam hogy az új táppal van a gond.Kb havonta 1x van efféle gondom. Azért let volna kényelmesebb ha valami kiírja hogy mi történt. Pl a funmark közben nem produkál hibát a gép, pedig rettegve futtattam. De kössza választ mérlegelem amit mondtál.
2022. nov. 2. 11:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy az ilyen "random leáll" típusú hibákat baromi nehéz megfogni. Nekem még szervizesként volt olyan ügyfelem aki behozott egy olyan gépet - amúgy az is AMD-s volt, Ryzen 3 1300X, GTX 1070 Ti volt benne -, amiben szépen sorban mindent is egyesével cserélgettünk, mindig elvitte úgy hogy jó, a hibát mi sosem tudtuk előhozni, event logban semmi értelmes csak Kernel Power 41, de sosem jutottunk el a probléma teljes megszűnéséig, egy idő után mindig hívott az ipse hogy megint restartolgat. Pedig a végére már csak a tárhelyek meg a gépház maradt meg az eredeti konfigból.
2022. nov. 2. 17:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Meglett a hiba. A videókártya túl korán old le el se éri az üzemi hőt és ez okozza. De ez nem kalibrálható szoftveresen, módosítani kell a gpu felépítésén. Holnap felkeresek egy szervizet.
2022. nov. 3. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!