Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD csere után meghalt az...

SSD csere után meghalt az alaplap/processzor?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lecseréltem a 2,5-es SSD meghajtómat egy M.2-es SSD-re. A sima 2,5-es is hibátlan volt 97%-os, csak gyorsabbat és kábelmenteset akartam.

Gondoltam egy rokonomnak be rakom a gépébe és fel rakom rá az win10-et mert neki még mindig merevlemezről megy a rendszer. Nem is volt probléma, beraktam ,elkezdett tölteni a win, aztán megfagyott. Újra indítottam, utána még a BIOS-t sem adta be, de a billentyűzeten működött a CAPSLOCK/NUMLOCK. Jött még egy újra indítás, és utána már a billentyűzet sem működött. Sokszor telepítettem már családba, és jómagamnak is. Alkatrészeket is cseréltem már a 15 év alatt egy jó párat, de soha nem rontottam el semmit, még a processzort sem ejtettem be az alaplap érintkező lábakhoz. A jelenlegi számítógépemet én magam állítottam össze miután megrendeltem az alkatrészeket. Ilyen problémával nem nagyon találkoztam még. Ilyen esetekben mit lehet tenni? mi az ami meghibásodhatott? Esetleg lehet köze ahhoz, hogy az alaplapon volt régen egy TPM modul amikor megvettem használtan, és én levettem róla, majd tovább adtam mert nem volt rá szükség(akkori telepítés is anélkül zajlott). A processzort kivettem, kitakarítottam, de nem volt poros. Visszahelyezés után + pasztázás nem változott semmi. Jelenleg Bekapcsol a gép, forognak a ventilátorok, de nem ad képet és még a billentyűzet sem reagál. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a baj? A problémás alany: ASUS B85M-E/I5-4790/ 2X4 GB, 1600Mhz Kingstone. A segítségeteket előre is köszönöm!

2022. okt. 31. 17:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%
Na mostmár felsoroltál mindenféle gépet, csak azt nem árultad el melyikkel van gond, és milyen ssd-vel?
2022. okt. 31. 20:28
 12/16 A kérdező kommentje:

Hát akkor le írom még egyszer :D. Én használtam egy 2,5-es Samsung 860 evo 500 GB-os SSD-t. Lecseréltem egy Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 PCIe SSD-re.

A 860 EVO-t oda akartam adni egy családtagomnak mert neki még merevlemezről megy a rendszer. Neki van a 1150-es I5-ös gépe. Behelyeztem neki az SSD-t, lehúztam a sata csatlakozót a merevlemezről, és át dugtam az SSD meghajtóra. Első indításnál elkezdett tölteni a windows, de megfagyott. Újra indítottam, és utána már semmit sem akart csinálni, és még most sem akar semmit csinálni. A többit már leírtam, hogy mi a probléma.

2022. okt. 31. 20:37
 13/16 anonim ***** válasza:
45%

Nem kell elmesélni a kapitány lányának élettörténetét.

Ha jól értem egy ismeretlen típusú 1150-es gépbe raktál be egy Samsung 860 ssd-t amin másik gépben telepített win (xp-7-10?) volt ismeretlen módon (uefi/legacy) telepítve.

Ettől semmi nem megy tönkre de lehet hogy nem bootol be.

2022. okt. 31. 20:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Először is leheletet kell önteni a gépbe és el kell jutnod a BIOS-ig, ezután fel kell tenned a legújabb UEFI BIOS-t (Verzió 14.5.0.1081&13.1.0.1058 ), ezután menni fog a 860 EVO ssd-re a win.

[link]

2022. nov. 1. 10:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Nincs más hátra, minthogy cserélgetni kell az alkatrészeket, amíg ki nem derül, hogy mi a hibás.

Táp vagy alaplap gyanús.

Feltehetően azért nem csipogott az alaplap amúgy, mert nincs benne csipogó. Ezt rá kéne kötni a speaker tűknél. [link]

Mindenesetre kéne egy cmos reset, és el kéne jutni a bios-ig.

háttértárak, videokártya, minden kihúzva, ami ne szükséges, memória modulokat cserélgetve...

Ha ez sem megy, akkor alaplapcsere, sajnos.

(Ami amúgy nem feltétlenül éri meg... akkor már érdemesebb lehet az új gép és generációugrás.)

illetve még kérdéses, hogy ez egy normál.ATX szabványú gép, vagy esetleg egy retek csak magával kompatibilis fostalicska (HP vagy DELL)

2022. nov. 1. 11:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, a legvégén van. Ok.

TPM modul nem lehet gond, hiszen ment nélküle jóideig.

Nem valószínű, hogy te csesztél el valamit. Inkább csak véletlen egybeesés. De ilyenek a.pc-k

2022. nov. 1. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!