HDD-nél kell e tartani az SMR technológiától?
HDD-t akarok vásárolni ezért olvasgattam itt ott köztük kértem tanácsot a prohardveren is ott az egyik hdd-s topikban van aki szinte boszorkány üldözés szerűen kerülteti az SMR technológiás hdd-ket és csak is a CMR-t ajánlja.Olvasgattam az SMR után,hogy lassabb a hdd tőle meg leginkább adattárolásra jó meg,hogy nem olyan tartós meg,hogy a másolás vagyis írás is nagyon lassú rajtuk,most nem tudom ezek közül mi az igaz?
Amiket néztem és CMR technológiás nagyobb tárhelyű az nekem drága viszont wd-ben találtam 1tb méretűt cmr-ben de nem tudom,hogy elég lesz e az adataimnak esetleg ha később lesznek még fotóim,videóim vagy lehet ki kéne gyomlálni az adataimból ami nem kell de az hetekig tartana.Azon is agyaltam,hogy vennék egy 1tb wd blacket az még nem rossz árú és adattárolásra lenne a szekrényben a jelenlegi gépben lévő 1tb black meg van még egy 500gb black elrakva meg egy 1tb seagate barracuda az mondjuk smr technológiás külső usb tokban azon is vannak adatok igaz ritkán nyúlok hozzá hordozni szoktam vagy néha rámásolni vagy törölni adatokat videók,képek ilyesmik.
10/
Az a baj én meg nem tudom mert eddig csak wd black hdd-im voltak azok meg cmr-esek.Ezt magát szakértőnek nevező írta és linkelte mert ő már sok hdd-t kipróbált meg még egy két ember írta de lehet tényleg hétköznapi ember észre sem venné.
Szerintem árban nincs jelentős különbség köztük. Ezért csak azt kell eldöntened hogy akarod-e hogy belassuljon vagy ne.
Én inkább utánanéztem melyik smr és melyik cmr.. :)
12/
Tudom melyik smr és cmr pl a wd blue 1tb az cmr meg a wd black 1tb is cmr viszont ami nálam van elfekvőben az smr wd 2tb blue 256mb chace.
Na most nem lenne rossz az a 2tb de ami nem smr hanem cmr az 40Eft felett van azt meg már sokallom a black még elfogadható árban van igaz csak 1tb de 25EFt a blue is csak 1tb az meg 16EFt na most nem tudom elég lenne e csak az 1tb de viszont nem tudom a felsorolt 2 hdd közül melyik hangosabb vagy melyik nem annyira jó,tudom a black felsőbb kategória de már a blue-ről is láttam tesztet ami itt ott oda vert a black-nek,na meg tartósság lehet e egyforma a kettő verziónak ugye garanciában is blue 2év black 5év.
A másik kérdés mikor érzed a lassulást?Nem hatalmas méretű fájlok mozgatásnál?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!