Az SSD hibás szektorjait hogyan lehet lapátra tenni?
Engem meglepett az, hogy a fájlokat a Windows képes hibás szektorokra írni. Miért nem hagyja figyelmen kívül? Hogyan tanítható meg neki?
Most annyira idegbe jöttem, hogy megittam egy jó házi pálinkát.
Nem sok a hibás szektor!
Elvileg a Windows regisztrálja a hibás szektorokat, és nem használja őket.
Valahol van is egy fájl a rendszerben, ami tartalmazza ezeket a bejegyzéseket.
Nem sok? Ez pont 8.9%-kal több, mint kellene.
Egészségedre a pálinkához :)
Azok a hibás szektorok nem véletlenül keletkeztek, és ha tovább használod, akkor egy idő után elég jó eséllyel újabb hibás szektorokat fog találni. Ha megjelölte, akkor már nem használja, de ami eddig jó volt és aztán meghibásodik az azon lévő adatnak már annyi.
Minél előbb ments le róla mindent ami kell, utána töröld le és a kukába vele! Jobban jársz, mintha itt napokat szenvednél vele, aztán a végén vagy meglesz az adatod rajta (amíg újabb hibás szektort nem talál), vagy használható lesz a diszk vagy nem.
És? Az első pendrive-om is müködik már legalább 15 éve. Kingston 2GB zöld-fehér színű.
#6 ne legyen ekkora arcod!
Az utókornak írom az alábbiakat.
Kedves 2071 esztendő magyarjai!
Az SSD jó, müködik! Szerencsére nem dobtam ki. Félreraktam néhány hétre, és a napokban volt kedvem foglalkozni vele.
Windows 7 futott rajta. Az tünt fel, hogy törölni akartam fájlokat és olykor "nem olvasható" pedig ott volt az asztalon. Akkor gyanakodtam az ssd hibájára, hogy haldoklik.
Újratelepítettem a Windows 7 egy hhd-re és a kérdéses ssd csatoltam usb-re, majd a Hiren's boot 15 egyik (csatolt képet készítette)
A win 7 nem tudta sem olvasni, sem újraformázni, nem olvashatóként...
Majd csatoltam az Android tv-hez az ssd és ott a filmek elindultak, de megakadtak.
De nem dobtam ki az ssd, pedig mindig kidobálok mindent és nem kínlódom.
Feltettem a Windows 10 egy hdd-re és ő tudta olvasni, formázni is. Szerinte semmi baja nincs az ssd-nek.
Formáztam és telepakoltam filmekkel. Az Android tv megszakítás nélkül futottak a filmek.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!