Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hibás videókártya adhat képet?

Hibás videókártya adhat képet?

Figyelt kérdés

Egy nVIDIA 1050-em van 2GB memóriával, és videót rendereltem vele. 2 nappal később már rossz felbontásban indult el, és a Windows logóig töltött be, majd miután a Windows betöltött csak egy blank screent ad.

Először arra gondoltam hogy az SSD-m ment tönkre, de másik gépben leteszteltem és ott elindult rendesen vele.

Így már csak arra tudok gondolni hogy a videókártya lehet, az előző megerőltetése miatt.

A CPU-ban nincs integrált GPU.

A hibás GPU adhat még bármilyen képet? A felbontás nagyon rossz, és a BIOS-t is eltudom indítani.

WIN10

2022. aug. 19. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Adhat, VGA kompatibilis módban a bios el tud indulni, de amint a driver megszólítja vége. Csökkentett módban indítsd el, szedd le a drivert, majd indítsd el, így még használható arra, hogy legyen kép, de renderelni nem tud már.
2022. aug. 19. 21:04
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Képet simán ad, csak terhelésre kezd hibázni.
2022. aug. 19. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:
24%
Van GTX1050-em, rendereltem vele néhányszor, semmi baja nincs. Nem függ össze a kettő.
2022. aug. 19. 21:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem pont a renderelés miatt, hanem a hosszas túlzott megerőltetés miatt gondolnám, hogy baja lett.
2022. aug. 19. 22:33
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
Ha bármi gondot okozott volna a megterhelés akkor menet közben letérdel a kártya. Nálad két nappal később jött el gond. Ez szerintem nem függ össze egymással.
2022. aug. 19. 22:35
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

A hirtelen melegedéstől simán kilazulhat egy-egy SMD alkatrész, ami utána szépen lassan kontakt hibás lesz.

Anno egy 1060 kártyát főztem meg a faxságom miatt. Szétszereltem takarítás meg pasztázás miatt, aztán összeszerelésnél elfelejtettem a nyákra visszadugni a ventilátor csatlakozóját.

Fél óra játék után elkezdett 10 FPS-em lenni, mire rájöttem hogy a 110 fokos VGA miatt van, már késő volt. Azonnal nem jelentkezett a hiba, hanem rá pár napra adta meg magát a kártya. Több SMD alkatrésznek a forrasztása égett el, vagy maga az alkatrész volt elszíneződve a GPU körül.

Szóval bár kicsi az esélye hogy egy videó renderelés kárt okozna benne, de egy már keletkező potenciális hibaforrást simán súlyosbíthat.

Ha esetleg úgy gondolod, hogy nem tartod meg akkor ne dobd el a kártyát. Pár ezer forintért talán még ellehet adni alkatrésznek.

2022. aug. 20. 01:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem új gyári hibás rx 580 am terhelésre komolyabb gamek alatt kékhalált csinált. Újraindult a gép azonnal és minden bejött azon kívül. De mint kiderült, az egész szériába gyengébb chipet raktak, ami nem engedi át azt az árammennyiséget, amit bírna a kártya, hanem letiltja. Msi Armor rx 580 8 gigás változat, kerülje mindenki a megjelenés eleji darabokat.
2022. aug. 21. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!