Hibás videókártya adhat képet?
Egy nVIDIA 1050-em van 2GB memóriával, és videót rendereltem vele. 2 nappal később már rossz felbontásban indult el, és a Windows logóig töltött be, majd miután a Windows betöltött csak egy blank screent ad.
Először arra gondoltam hogy az SSD-m ment tönkre, de másik gépben leteszteltem és ott elindult rendesen vele.
Így már csak arra tudok gondolni hogy a videókártya lehet, az előző megerőltetése miatt.
A CPU-ban nincs integrált GPU.
A hibás GPU adhat még bármilyen képet? A felbontás nagyon rossz, és a BIOS-t is eltudom indítani.
WIN10
A hirtelen melegedéstől simán kilazulhat egy-egy SMD alkatrész, ami utána szépen lassan kontakt hibás lesz.
Anno egy 1060 kártyát főztem meg a faxságom miatt. Szétszereltem takarítás meg pasztázás miatt, aztán összeszerelésnél elfelejtettem a nyákra visszadugni a ventilátor csatlakozóját.
Fél óra játék után elkezdett 10 FPS-em lenni, mire rájöttem hogy a 110 fokos VGA miatt van, már késő volt. Azonnal nem jelentkezett a hiba, hanem rá pár napra adta meg magát a kártya. Több SMD alkatrésznek a forrasztása égett el, vagy maga az alkatrész volt elszíneződve a GPU körül.
Szóval bár kicsi az esélye hogy egy videó renderelés kárt okozna benne, de egy már keletkező potenciális hibaforrást simán súlyosbíthat.
Ha esetleg úgy gondolod, hogy nem tartod meg akkor ne dobd el a kártyát. Pár ezer forintért talán még ellehet adni alkatrésznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!