Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a kulonbseg a 2 lap kozott?

Mi a kulonbseg a 2 lap kozott?

Figyelt kérdés

MSI MPG B550 GAMING PLUS

Alaplap MSI MAG B550 TOMAHAWK

2022. okt. 17. 13:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Ehhez a processzorhoz bőven jó, talán overkill is. Használd örömmel. Elég jó VRM-je van, tudsz majd fejleszteni például 5800X3D-re, ha szükséges, jó lap ez. Felesleges visszaküldeni és Tomahawk-ot kérni helyette, árban is jól jártál vele szerintem.
2022. okt. 17. 14:54
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként javaslom a Prohardver alaplapos topicjait, érdemesebb talán ott kérdezni: [link]
2022. okt. 17. 14:55
 13/16 anonim ***** válasza:
86%

"Miert nem lehet segiteni ugy az embernek, hogy ne kelljen magyarazkodnia? "

Miért nem lehet értelmesen, egyben megkérdezni amire kíváncsi vagy még a vásárlás előtt?

Mert te most kidobtál 46000-ret feleslegesen és napok óta futod a köröket, mindenhol csak félinfót dobsz be amire csak hülyeséget lehet válaszolni vagy a normálisabbja aki segíreni akar az visszakérdez.

A te szemszögedből 0 jelentősége van annak, hogy B450, B550 Gaming Plus vagy B550Toma Max. Ezen semmi nem múlik AM4-es rendszereknél 3000-res Ryzennel.

Nálad beesik egy játék BETA változatában az fps és új lapot veszel. Tdod miért hívják betanak? Az még nem végleges.

Nem tudjuk milyen rendszered van, milyen ramod, milyen videókártyát, mikori driverek egyálralán milyenek a biosbeállításaid... Arra nem gondoltál, hogy esetleg az új CoDokkal van valami?

Amit tudunk: Ryzen 5 3600 alá nagyjából teljesen mindegy melyik AM4-es lapot teszed, mi degyikkel ugyanúgy megy. Nálad sem a lappal van a hiba...

2022. okt. 17. 15:00
 14/16 A kérdező kommentje:

FSP 500W Hyper K 500 OEM tápegység

Western Digital 240GB WDS240G2G0B M.2 SSD meghajto

Kolink Observatory RGB fekete edzett üveg ablakos számítógép ház

AMD Ryzen 5 3600 100-100000031 BOX processzor

Gigabyte rtx 3060 eagle 12gb

MSI B450M PRO-VDH MAX alaplap

Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz 1Rx8 HyperX FURY RGB HX432C16FB3AK2/16 memória

Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez

+ egy kingston 500Gb ssd

Legfrissebb bios a laphoz, ma frissitett a geforce experience, de ez mindig naprakesz nalam.

Nem csak a beta jateknal hanem a vanguardnal is ezek a tunetek vannak PBO nelkul. Orulok, hogy a segitseg helyett engem ocsarolsz. Arra van otleted a PBO mennyire befolyasolja a jatekot ? Ahogy mar leirtam csak a codnal mutatkozik meg a PBO ki es be kapcsolasa. Ertelmesen irtam ki tegnap is. Azert mert te nem tudod ertelmezni az nem az en hibam. Leirtam, hogy meg nem vettem at a lapot hanem ennyiert rendeltem meg a teljesitmeny noveles es hofok stabilitas szempontjabol.

2022. okt. 17. 15:17
 15/16 anonim ***** válasza:
83%

Teljesítményt nem fogsz tudni növelni a lappal ( a B450-hez képest ).

A höfokon sem fog változtatni, az a laptól független. Kicsi felületen termeli a hőt a processzor.

Amin tudsz javítani a hőfoknál: PB(O) mellett alulfeszeled, állítasz egy negatív offsetet a Vcorera és akkor hűvösebb lesz. A PBO alapból felk urja a Vcoret az égbe tök feleslegesen. -0.05 - 0.1Volt sokat javít a hőfokon, ha jó a chiplet.

Állíthatsz max hőfoklimitet is és akkor ha azt eléri akkor nem küldi rocább fesszel a bios a procit. Alulfeszelve így is ki kell mennie max órajelre.

Ha egy játék jó, egy masik nem akkor az nem hardveres gond. AMD chipset driver fent van? Energiagazdálkodásban be van állítva az AMD teljesítménycentrikus mód?

Az is lehet, hogy a Vanguard akad a Win teljesítménykezelőjével és nem gajtja maxra a procit a win, próbáld meg kézzel hozzárendelni a játékhoz a teljesítményprofilt.

Az RTX3069-hoz jobb lesz a B550-es lap, ha később 5000-res Ryzenre váltanál.

2022. okt. 17. 16:58
 16/16 NTBS ***** válasza:
62%
Elnevezése.
2022. okt. 17. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!