VGA-DVI átalakító ronthatja a felbontást?
Nálunk korabeli fujitsu gép van, csak a fekvő házas változat. Minden gond nélkül megy a dvi-dsub átalakítás, mert itt passzív átalakító van, tehát nem csinál semmit sem a jellel, nem alakítja-konvertálja, azaz a DVI analóg jelét köti át egyszerűen a dsub csatlakozó formátumra.
Tehát a problémád szoftveres.
A linuxot nem értem rajta, mivel ezek a gépek mind W7-tel érkeztek, amik ingyen frissíthetőek W10-re. Normális helyeken ezeket mind ingyen W10-zel adják el, én is így jutottam hozzá, használt cégesként. És tökéletes a gép a W10-zel. SSD mellett reszponzív, netezgetéshez 8GB RAM is elegendő. Én 35 ezerből oldottam meg tavaly ezt a vételt. Problémamentes azóta is.
Milyen grafikus kártya?
Milyen Linux?
ha valahonnan tudsz szerezni VGA monitort, érdemes lenne azzal is kipróbálni. Vagy ha van más port is a grafikus kártyán.
a monitor: Fujitsu L19T-1
vannak helyek, ahol választható a windows, és minek fizessek érte, ha a linux ingyen van, és húsz év alatt még egy gépnél sem voltak kompatibilitási problémáim?
Mesa DRI Intel® HD Graphics 2500 (IVB GT1)
Linux Mint 20.3 Una 64-bit
A monitor az VGA, nincs is rajta más, az alaplapon DVI-I és DisplayPort kimenetek vannak, illetve van egy vga-m is, az hivatalosan nem szerepelt a terméklapon, de ahogy belenéztem, mintha az is be lett volna kötve. lehet megpróbálok egy másik linuxot, vagy a vga-n keresztül összekötni, végső esetben veszek egy windost.
Ne engedd el.
Amúgy a dd-nél jobb lemezképíró tool nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!