RTX 3070 mellé milyen és mekkora tápot ajánlanátok?
Figyelt kérdés
I5 12600KF CPU és RTX 3070 videokártyán gondolkodok. A CPU már megvan. Milyen és mekkora teljesítményű táp ajánlott a géphez?2022. okt. 14. 09:40
1/11 anonim válasza:
Attól függ még mennyi és milyen hardvert akarsz belepakolni a gépbe. Saccra úgy 600W jobb minőségű
2/11 A kérdező kommentje:
2 HDD (egy 5400-as és egy 7200-as), kb. 3-4 12cm-es venti, egy m.2 ssd meg 16gb (2x8) RAM.
2022. okt. 14. 10:30
4/11 anonim válasza:
750 ami legalább ajánlott. Elég lenne kisebb is, viszont nem baj ha azért van egy kis tartalkod.
5/11 A kérdező kommentje:
És konkrétan melyik márkát/típust ajánlanátok? Én 700W körül nézegettem, de elég húzós áron vannak manapság. Max 50 ezret szánnék rá.
2022. okt. 14. 13:13
6/11 anonim válasza:
Az van, hogy a 3070 és erősebb Ampere kártyákra jellemző a power spike (hirtelen pillanatnyi fogyasztásnövekedés), bizonyos mérések szerint akár bőven a gyári TDP felett is. Ezért tele vannak a hardveres fórumok “újraindul a gépem random, miért” típusú kérdésekkel, jellemzően aztán kiderül hogy kifogásolható teljesítményű és/vagy minőségű tápra van kötve egy erős Ampere GPU, ami papíron pont kéne hogy menjen, de amint van egy spike, már indul is újra.
50 ezer tápra bőven elég. Ismert márkától Gold vagy Platinum besorolást, 700-750W teljesítményt néznék. Seasonic, FSP, Corsair, esetleg Cooler Master és társai.
7/11 anonim válasza:
Én a Corsair RMx szériát ajánlanám, nagyon jók a visszajelzések, és ha ez is szempont akkor nagyon halkak is
8/11 anonim válasza:
De a seasonic tápok is jók nagyon
9/11 anonim válasza:
10/11 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!