GTX 1650s mellé milyen tápot vegyek?
Kicsi fogyasztású kártya, szóval lényegében bármi elviszi, amin van megfelelő pcie táp csatlakozó. 6 tűs kell csak neki, ha jól emlékszem.
Szóval ha mindenképp új tápot akarsz, akkor csak a minőség miatt érdemes sokat költeni. Mid van most, vagy mi a tápvásárlás oka?
FSP Hexa+ Pro, System Power 9, Hyper +85.
Ezek közül válassz.
Drágábban Pure Power 11. Mindegyikből elég a 400W-os.
A videokártyán egy darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó van,
így elvileg, maximum a 12 V-os ágat 75 (PCI Express tápcsatlakozó) + 75 (PCI Express x16 aljzat) = 150 W-al, a 3,3 V-os ágat 9,9 W-tal terhelhetné:
gyakorlatban persze ez kevesebb:
Mindehhez jön a processzor (egy átlagos asztali processzor kb. 100 W körül vesz fel a 12 V-os ágról), illetve az összes többi alkatrészre számolva 50 W-os terhelést az össz tápfelvétel elvileg max 300 W alatt fog maradni - egy 350-400 W-os minőségi tápegység megfelelő lehet.
Az alábbi szakfórum:
alapján végignézve az Árukereső árait, újonnan minimum az alábbit:
Ezek sem rosszak.
Bár hozzáteszem a Hexa-nál rövidek a kábelek így nem valami előnyös választás alsó tápos házhoz, Hexa+-nál jobb a helyzet de ott meg hiányos a védelem + csúszócsapágyas venti van.
Az SS400ET gyakorlatilag az S12III csak más néven, korrekt megbízható darab csak ez is már ezer éves.
A CTG amikor még új volt(szerintem már volt az közel 10 éve)akkor a legjobb volt az árán, iszonyat jó darab és nem véletlenül van belőle rengeteg eladó máig.
Hozzáteszem CTG-t én a kora miatt nem vennék mert már elég öregek és a kondig nem bírják örökre.
SS400ET-ből ez az újabb gyártású, de inkább ha a lehet én a Hexa+-t mondanám mert azok elég újak. Bár nem a legjobbak de egy 1650S mellé teljesen jó.
*S12II akar az lenne, nem az új bérgyártásos S12III.
Bár hozzáteszem ez a széria sem hibátlan, de bőven használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!