Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2k, 32 colos gamer monitorból...

2k, 32 colos gamer monitorból érdemesebb síkat vagy hajlítottat választani?

Figyelt kérdés

Sokat játszok, netezek és filmeket is ezen néznék

24 colos sík (60 hz-es) monitort cserélnék le 32 colos (240 hz-es) monitorra és a 1920x1080 felbontást 2560x1440 cserélem (Samsung Odyssey G7)

Kinek mi a tapasztalata? próbáltam már hajlított monitort és úgy éreztem mintha "jobban koncentrálna" a szemem. Viszont nagyon sok jót hallok róla így lehet megtudnám szokni?

2022. okt. 9. 01:22
A kérdező szavazást indított:
Hajlított monitor a jövő, csakis ezt választanám
Sík monitornál maradnék
14 szavazat
 1/9 Revolúcióbiológus ***** válasza:
78%
Nem a monitort kell meghajlítani, hanem a munkaterületet megnövelni. Elsősorban az fontos, hogy milyen messze ülsz a monitortól, 32"-t legalább 100-120 centiről kéne nézned, hogy minden beleessen a látómeződbe. Ha úgy érzed, hogy "jobban koncentrál a szemed" az nagyon nagy baj, abból lesz a hunyorítás és később más látásproblémák. Ha a monitort nagyobbra akarod cserélni akkor keress nagy asztalt is, ami legalább 85-90 centi széles asztallappal rendelkezik (a TESCO/IKEA és közönséges bútorboltok általában csak 60-70 centi széles íróasztalokat árulnak).
2022. okt. 9. 01:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Néha jó ha félméterre ülök a monitortól :D
2022. okt. 9. 01:44
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
A hajlított monitoron az egyenes vonalak görbék lesznek, ezt kell mérlegelni, hogy neked belefér-e.
2022. okt. 9. 03:30
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Én nem bírtam a hajlítottat megszokni, visszaváltottam síkra.
2022. okt. 9. 05:49
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

A filmek miatt csak a sík jöhet szóba.

A hajlított monitort csak egy bizonyos pontból kényelmes nézni (a hajlított gömb középpontjából), de filmeket gondolom nem ugyanabban a pózban nézed, mint a játékokat/netezgetést.

2022. okt. 9. 06:36
 6/9 anonim ***** válasza:
60%

A 2K nem 2560x1440: [link]

16:9-nél túl sok jelentősége nincs a hajlításnak, inkább a 21:9-es monitoroknál van értelme. Ugyan úgy ahogy a hajlított TV-k nek sincs értelme, nem véletlen tűntek el.

2022. okt. 9. 07:28
 7/9 anonim ***** válasza:
40%
Normális számítógépasztalnál, aminél rendesen ülsz, tehát, mint az irodában 1 széken, oda 27 colosnál nagyobbat nem vennék.
2022. okt. 9. 09:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezt tudom cáfolni. Nagyon is van értelme a nagyobb monitornak. Nekem 32" 1440p monitorom van. Imádom.

Van tapasztalatom 24" és 27" fhd monitorokkal. Utóbbi zavaróan alacsony felbontású már a méretéhez képest.

Akár lehet nagyobb is a monitor, csak a pixelsűrűség maradjon meg a zavaró szint felett.

2022. okt. 10. 06:30
 9/9 A kérdező kommentje:

Én is ettől tartok de olvasva pl. az msi oldalán amiket ír a hajlított monitorok előnyeiről elgondolkodtató, bár fele marketing rizsa lehet

Filmet nem próbáltam hajlítottal csak játszottam rajta de igen, legalább 2 méternyi távolságból nézem

2022. okt. 10. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!