2k, 32 colos gamer monitorból érdemesebb síkat vagy hajlítottat választani?
Sokat játszok, netezek és filmeket is ezen néznék
24 colos sík (60 hz-es) monitort cserélnék le 32 colos (240 hz-es) monitorra és a 1920x1080 felbontást 2560x1440 cserélem (Samsung Odyssey G7)
Kinek mi a tapasztalata? próbáltam már hajlított monitort és úgy éreztem mintha "jobban koncentrálna" a szemem. Viszont nagyon sok jót hallok róla így lehet megtudnám szokni?
A filmek miatt csak a sík jöhet szóba.
A hajlított monitort csak egy bizonyos pontból kényelmes nézni (a hajlított gömb középpontjából), de filmeket gondolom nem ugyanabban a pózban nézed, mint a játékokat/netezgetést.
A 2K nem 2560x1440: [link]
16:9-nél túl sok jelentősége nincs a hajlításnak, inkább a 21:9-es monitoroknál van értelme. Ugyan úgy ahogy a hajlított TV-k nek sincs értelme, nem véletlen tűntek el.
Ezt tudom cáfolni. Nagyon is van értelme a nagyobb monitornak. Nekem 32" 1440p monitorom van. Imádom.
Van tapasztalatom 24" és 27" fhd monitorokkal. Utóbbi zavaróan alacsony felbontású már a méretéhez képest.
Akár lehet nagyobb is a monitor, csak a pixelsűrűség maradjon meg a zavaró szint felett.
Én is ettől tartok de olvasva pl. az msi oldalán amiket ír a hajlított monitorok előnyeiről elgondolkodtató, bár fele marketing rizsa lehet
Filmet nem próbáltam hajlítottal csak játszottam rajta de igen, legalább 2 méternyi távolságból nézem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!