Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek ez a laptop...

Szerintetek ez a laptop ideális lenne számomra?

Figyelt kérdés

Szoktam játszani régebbi játékokkal, most egy olyan laptopom van, amiben egy 840m vga van. Ez tavaszig teljesen tökéletes volt, de amióta új texturát kapott a kedvenc játékom egy frissítés során, azóta laggol.

Szóval ezt néztem [link] .

Persze szívesen vennék egy jobb laptopot, de amiben 3050 vga van, az minimum 110 ezerrel drágább, és ha 8 giga helyett 16-ot akarok, akkor még sokkal inkább drágább. A 8 giga pár év múlva nem lesz kevés?

Az is szempont, hogy a vállalkozásban 200 ezer forint a maximális keret laptopra, szóval gyakorlatilag a linkelt laptopnak csak a nettóját kell kifizetni. Persze szívesen kipróbálnék komolyabb játékokat, de talán ez a laptop is jó lesz 1-2 évig, aztán addigra úgyis sokkal olcsóbbak leszenek a laptopok, vagy erre nem igazán van esély?

2022. okt. 8. 01:09
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem igen. Ha most akarnék lapost venni, én is beruháznék rá.
2022. okt. 8. 01:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez a laptop egy hulladék az árához képest.

Viszont SAJNOS csak ilyet kapni nálunk ezért a pénzért.

Egy 2 magos i3 nem a jövőben, már most is kevés ha netezésen és filmezésen kívül mást is akar csinálni az ember.

Az MX450 még úgy ahogy eldöcög 1080p medium felbontás mellett régebbi címeken, viszont a CPU az borzalmasan lassú lesz.

2022. okt. 8. 03:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Most akkor mennyi a keret? 254e (200e+ÁFA)? Mert ha csak a fenti, akkor a történet szempontjából a maximális keret teljesen lényegtelen.
2022. okt. 8. 08:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Okés lehet. Amúgy az MX450 az egy gyengített 1650 GPU, tehát minimál játékra tökéletes, még az ilyen gta v, csgo, sims, stb... is szépen megyeget vele.

Youtube-on találsz teszteket.

Amivel egyetértek a többiekkel, hogy a 2 magos proci kerülendő lenne. Alternatívát most hirtelen nem találtam, mert pl van 200-ért 1135G7 procis gép, de csak MX350-nel, ami ha csak a játékot nézzük, akkor visszalépés, mert a gpu jobban számít...

Illetve lehet akár 4GB RAM-os is a gép, elég egyszerű bővíteni őket, ráadásul a memóriák használtan sokkal jobb áron vannak, és mivel megbízható alkatrészek, ezért egy memtest után bátran ajánlható a használt ram vásárlása.

2022. okt. 8. 09:12
 5/6 anonim ***** válasza:
56%
Attól függ melyik az a játek, mert van olyan mai napig fejlesztett játék is ami egyszálas, az vígan ellesz a 2 magos i3-an. Nekem egy 6 magos 12 szálas 1st gen Ryzen van alatta, meg egy GTX 950. Az adott játék FHD maximális beállításokkal 9%-on pörgeti a procit, 35%-on a vidikarit a 60 fpshez, limit nélkül 150-re is felmegy, csak a monitorom nem tud többet és screen tearing lesz. De amikor valami váratlan megjelenik a képernyőn, mikrolagokat produkál, mert kihajtja a CPU-t és nem használ több szálat. Pedig ott van a sok szabad erőforrás, nem lenne oka ezt csinálni.
2022. okt. 8. 10:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Várj a Black Friday akciókra. 4 éve én is valahogy ilyenkor kezdtem el nézelődni laptopokat, így konkrétan láttam, hogyan változik az áruk. Végül egy 310 ezres laptopot 280 ezerért vettem meg. Egyébként egy Acer Nitro 5-ről van szó, (AN515-51-77GV). Idén lett bővítve 16 GB RAM-ra meg tetettem bele 1 TB-os SSD-t.

Én várnék pár hetet a Black Friday-ig, hátba beesik a kereted alá egy olyan, ami jobb de most nem engedheted meg magadnak. Végső esetben meg lehet ezt a laptopot olcsóbban húzod be.

2022. okt. 8. 15:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!