Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi baja lehet a gépemnek és,...

Mi baja lehet a gépemnek és, hogyan lehet helyre hozni?

Figyelt kérdés
Tegnap volt egy szokásos sötét képernyő baja ami szokásos szokott lenni de általában 1-2 újra indítás helyre szokta hozni ezt a gondot azonban most nem így lett ezért a második alkalom után beléptem a Biosba. És oda léptem azt hiszem a Video menü sorba és rányomtam, hogy Apply. És azóta nem akar betölteni az asztal az indítási javítás sem segít. Ott mellette a biosba még van valami olyasmi lehetőség, hogy default settings vagy mi. Meg lehet ezt oldani Win újra telepítés nélkül?

2022. okt. 7. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Csökkentett módban indítsd el és szedd le a videókártya drivert, majd indítsd újra normál módban és telepítsd a legfrissebbet.
2022. okt. 7. 12:44
 2/10 anonim ***** válasza:

A grafikus felület megjelenítéséig eljut a Windows? Bejelentkezési képernyő látszik-e? Ha már eddig se jut el, akkor érdemes lehet a csökkentett móddal vagy a VGA-móddal ("Kis felbontású kép engedélyezése") próbálkozni.

Ha két videokártya van a gépben, és a BIOS-ban átállítottad, hogy melyik legyen az elsődleges, vagy letiltottad a másodikat, amelyikre valójában kötve van a monitor, az is tud hasonló jelenséget produkálni - ebben az esetben állítsd vissza úgy, ahogy volt. Ha rá tudtál nyomni az Apply-ra, akkor szinte biztos, hogy elállítottál valamit.

Ha sikerül elindítani normál módban a Windows-t akkor én mindenképp utána mennék az eredeti hibának is. Mi az, hogy "szokásos sötét képernyő baja" és "általában 1-2 újra indítás helyre szokta hozni" ez nem normális működés.

2022. okt. 7. 13:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen odáig eljut. A csökkentet módot meg nem tudom, hogy hol lehet bekapcsolni ezen a szar win 10-en.
2022. okt. 7. 13:07
 4/10 A kérdező kommentje:
És csak egy vga van a gépben.
2022. okt. 7. 13:09
 5/10 anonim ***** válasza:
A bejelentkező képernyőn nyomd az újraindítást (jobb alsó sarok) úgy, hogy közben nyomod a SHIFT gombot addig, amíg be nem jön a következő képernyő. Ott válaszd a Hibaelhárítást, majd a Speciális lehetőségeket végül az Indítási beállításokat. Újraindulásnál kapni fogsz egy karakteres felületet, ahol a számbillentyűkkel tudsz válogatni a különböző lehetőségek közül, ott találod ezeket.
2022. okt. 7. 13:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Mivel eljut a grafikus felületig, érdemes lehet futni egy kört még a Hibaelhárítás egyéb opcióival is ugyanott.
2022. okt. 7. 13:39
 7/10 A kérdező kommentje:
De az nem tudja meg javitani es az asztalig nem jutok el csak a windows feliratig.
2022. okt. 7. 15:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Hogyha rá nyomnék arra, hogy Load Default a biosban akkor azzal nem tudnám vissza állitani?
2022. okt. 7. 20:11
 9/10 fukapapa27 ***** válasza:
Ha a fentieket nem tudod megcsinálni akkor a Bios-ban menj a Load Default-ra és utána nézd meg, hogy jól-e van beállítva, hogy miről vagy honnan fog Bootolni ha nem jó tedd a C-meghajtóra gondolom azon van a rendszer és aztán indítsd újra!
2022. okt. 7. 22:30
 10/10 elistvan ***** válasza:
Bios elem ki, tápkábelt kihúz, elem, kábel vissza újra beállít mindent a biosban.
2022. okt. 9. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!