Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon felmelegszik a hűtője...

Nagyon felmelegszik a hűtője a gépemnek. Milyen módok vannak, hogy jobban hűtsön?

Figyelt kérdés

Írok konfigot:

proci: intel i7 6700k

ram: avexir 2x4gb 2400MHz

alaplap: msi mortar z170m

vga: geforce gtx 1050ti

táp: chieftec gps-450a8

hűtő: deepcool malestorm 120t

Ez nem mai, de elég erős volt anno mikor megvettem, viszont úgy érzem, hogy a vízhűtés nagyon meggyengült. Nem tudom pontosan mi lehet a gond, érdemes lenne kicserélni a hűtőpasztát? A vízhűtésben kell cserélni a vizet egyáltalán?

Egyébként a proci is melegszik, de leginkább a gép oldalára szerelt hűtőrács ami konkrétan nagyon forró, éget, ha hozzá érek.

2022. aug. 11. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a hűtőborda forró, akkor az jó jel: átveszi a hőt a processzortól. A kérdés csak az, hogy miért nem adja le? Elkoszolódott, akadályozott a légáramlat?

Mármint ha korábban hűvösebb volt, akkor furcsa, hogy most más (de vedd figyelembe, hogy nyár van, melega szoba)

Nagytakarítás sem árt.

Illetve ez egy kicsi, egyslotos hűtő, soha nem volt ajánlott, mert nem jobb, mint egy nagy léghűtő.

Ilyen szinten kb 2 évente ajánlott a friss paszta. Alapos takarítás pedig félévente.

Esetedben viszont nem erőltetném már a dolgot ezzel a géppel. Egy mai i3 körberöhögi a 6700K-dat, stock hűtővel 😃

Szóval szerintem félgép, vagy teljes gépcsere jöhet a közeljövőben.

(Nem teljesen tiszta amúgy, hogy milyen rács van a gép oldalán? Mai gépeknek plexi vagy üveg az oldaluk. Korábban pedig esetleg ventilátorhely volt kialakítva rajtuk, de azon befelé megy a hűvös levegő, ha jól van kialakítva a légáramlat.)

2022. aug. 11. 22:59
 2/5 A kérdező kommentje:

Nyilván új gép nem jöhet szóba, ez marad amíg el nem romlik :D

Egyébként a gépház: aerocool v3x advance

A takarítás jó ötlet. Azt mivel érdemes leginkább? Nincs kompresszorom. A pasztát is kicserélem akkor. A vizet ki kell cserélni? Vagy az általában benne marad?

2022. aug. 11. 23:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Esetleg a hűtőn lévő ventillátort lehet boostolni valahogy?
2022. aug. 11. 23:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Na igen, ez egy elég zárt ház.

Viszont a 1060 nem egy nagyfogyasztó, szóval talán megoldható lenne.

A hátsó kisventilátor megy? [link] (ezen a képn látszik mire gondolok. Alaplapra lehet kötni, és jó esetben szabályozható)

Illetve az oldallemezen az alsó helyre kéne egy 120mm, illetve az előlapra kéne egy 120mm ventilátor (ez valószínűleg van, csak nem látszik képről. Takarítás mehet neki), amik tolják be a hűvos levegőt.

Bár lehet az is elég, ha csak szimplán leveszed az oldalát.

A videokártya ventilátorát nem kell „boostolni”, ha nem állítottál rajta semmit (pl afterburner profiban), akkor felpörög magának ilyen hőfokon. De nézz rá, persze, nem veszítesz vele semmit.

Takarítás az áramtalanítés után (kihúz, aztán bekapcs gomb nyomvatart 30mp-ig)

Állati szór ecset + sűrített levegő

(Én porszívóval-alacsony fokozaton szoktam még beszívatni az ecsettel fellazított port, de ezt csak saját felelősségre, mert könnyű vele leszakítani alkatrészeket, amit már költséges javítani. Nem ajánlom)

2022. aug. 13. 10:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Kitakaritottam a hűtő rácsot és azóta egész jó. Tényleg az lehetett a baj hogy annyira vastag lerakódás volt rajta hogy nem érte levegő. Köszi am, ment a zöld
2022. aug. 13. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!