Miért csak Windows 10 Home-ot tudok telepíteni a laptopra?
Hogyan tudnék egy Asus Zenbook UX560UA laptopra Windows 10 PRO-t telepíteni? Hol lehet kikapcsolni, ki lehet-e kapcsolni a BIOS-ban lévő Windows licence-t?
Köszönöm!
Ha a Home verziót viszi menni fog a pro is. csinálj tiszta telepítést.
Ms oldaláról letöltöd a Media creation tool-t azzal csinálsz egy pendrive-ra telepítőt, és arról indítod a géped. Arra figyelj, hogy amikor beállítod a Media Creaion tool-ban, hogy milyen telepítőt készítsen, akkor ne engedd neki, hogy olyan telepítőt csináljon ami a gépeden van amit felismer.
Azon az oldalon ki szürkít minden mezőt és nem enged változtatni. Ezért alul ki kell venned a pipát a jelölő négyzetből és akkor engedi a változtatásokat.
Válaszd azt az opciót, hogy Mindkét verziót 32 bites és 64 bites-t is töltse le.
Ebben a telepítőben elvileg benne kell legyen minden verzió Home, Pro, Enterprise stb.
A mikor majd telepíted le kell formáznod a C meghajtót, vagy amelyik meghajtódra szeretnéd telepíteni. És utána fel fogja ajánlani, hogy milyen verziót szeretnél. Ekkor kell a pro-t választani.
És akkor a kulcsot is el fogja fogadni.
Ami viszont nekem szemet szúrt, hogy honnan vetted, hogy a BIOS-ba be írná a Windows licenc kulcsot. Ilyen eddig nem létezett és szerintem most sem.
Mindössze arról van szó, hogy ha van egy telepített Windows akkor amint fentebb írtam még a média készítő is ugyan azt a verziót készíti el ami a gépen található. Az meg ilyenkor nem is kérdés, hogy a Home nem fogadja el a pro kulcsát.
Köszönöm szépen a kimerítő leírást.
Az a baj, hogy nem is hagyja kiválasztani a telepíteni kívánt Windows verziót, automatikusan Home települ minden egyes tiszta telepítésnél.
Minden alkalommal olyan telepítőt használok, amely tartalmazza az összes verziót, de nem is jön be az az ablak, ahol választani lehetne.
Még úgy se telepít PRO-t, hogy a Media Creaion tool-t egy olyan gépen futtatom, amin PRO megy. A Media Creaion tool se hagy sehol pipálgatni.
Az előző telepítéseket rufus-szal csináltam. Itt valami más turpisság lesz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!