775-ös proci hütőbe létezik passziv hütés?
John_McClane-nek:
A #3-as válaszomnál én is abból indultam ki, hogy az LGA775-ösök többsége teljesítmény-gyilkos volt.
Amelyik meg nem, az is már olyan öreg hogy mai környezetben, aktív hűtés nélkül, nem hiszem hogy sokáig húzná.
Van itthon LGA775-ös Zalman CNPS hűtőm. Tippre vagy fél kiló. Fekvő háznál szerintem ez azért 50-60 wattig a kialakítása miatt el tudna mindent disszpálni, pedig ez még nem is heatpipeos.
Nem LGA775, de a szerverekben is passzív blokk van a processzorokon, pedig ott befigyelnek 300W körüli TDP-k is. Igaz e mellé társul akkora légátfúvás a házon belül, mint egy gázturbinában :D
John_McClane-nek:
Most mit is értünk "passzív" hűtés alatt?
Ha a hűtőbordához légátfúvás tartozik akkor az aktív, és nem passzív.
Van a bordán venti? Nincs, akkor passzív :D :D
A szerver csak extrém példa volt.
Ezt a Zalman hütöt nem mindegyik házba tudod belerakni
illetve ha a ventit leveszed rólla akkor hát eléggé fog melegedni szerintem.
Ez a szabvány hütő ami bármilyen házba beleteszed a lapot,nem fog kilogni a hütő
de ez a CNPS-7500 hütő mintha nagyobb lenne.?
Igen, ezek a hűtők méretük miatt a legtöbb esetben nem SFF kompatibilisek.
Az elején megemlíthetted volna a small form factort, mert ez erősen behatárolja a lehetőségeket.
Ha ilyen belül és low profile ramod van akkor határeset:
Oldalra azért van még hely, a magasságot lenne jó tudni. Lehet a BQ Dark Rock TFhez hasonló hűtők még beférnek venti nélkül ( igaz ez egyedül drágább, mint két LGA775-ös gép ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!