Milyenek lettek az új Ryzen processzorok szerintetek?
Szerintem a Ryzen 7 7700X eléggé ígéretesnek tűnik már most is eléggé jó áron meg is lehet venni. Szerintem ez a legjobb ár érték arányban az új Ryzen procik közül lehetséges, hogy az RTX 4090 konfigomat e köré fogom meg épiteni. A Ryzen 9 7900X is patent lett de annak még bekell árazódnia. A Ryzen 9 7950X sokat fogyaszt, nem tud sokkal többet a 7900X-töl. És végképp drága. Nem hozta azt a szintet amit a Ryzen 9 5950X-ben szerettem még az 5900X-hez képest is. Meg tudta verni az I9 11900Kt egyedüliként. Viszont most a 13900Kt tuti nem fogja mert. Pedig gondolom a mag számokon kívül az sem lesz egy nagy durranás. A Ryzen 5 7600X is jól teljesít. De 40 ezerrel drágábban szerintem a Ryzen 7 7700X jobban megéri.
Azért az AMD is kicsikét már szánalmas, hogy már 6-odik éve a Ryzen 5 1600 óta 6 mag 12 szállal adja ki az R5-ös processzorait. Még ha legtöbb játékban elég is. Azokra is gondolhatnának akik munkára is használni akarják a gépet. Az intelnél pedig az I5 13600K és elvileg végre a sima 13600 is 14 vagyok 8+6 magosak lesznek. Remélem is mert számozás szerint az a korrekt. Az I5 13400, 13500 pedig 8 mag 16 szállasak. Itt nem fog lenni e-core. Az I3 meg remélhetőleg 6 magos lesz.
Mert az I3 12100F hiába van olyan erős több magon mint egy I5 10500. Meg egy magon persze. A 4 mag az 4 mag a 8 szal pedig 8 szal. Tehat ha jon egy jatek vagy program ami tobb magot vagy szallat hasznal vagy tobbet kovetel meg maris alul marad egy Ryzen 5 4500-al szemben is. Csak az itt lévő emberek annyira buták, hogy ezt nem értik ezért pontozzák le a Ryzen 5 5500-as válaszolókat. Meg amúgy mindenkit aki nem olyan konfigot ir ossze ami nekik tetszik, hanem pont, hogy olyat ami jobb. Gondolom ilyen tipikus foramax meg pcx bérencek! Azt közbe meg a hozzáértés 0. A régi itt kommentelők legalább kicsit jobban értettek hozzá de nem tisztelték azt amire a vásárlónak szükséges volt egy pc.
Elvileg már 13 gen is kaphato.
"Előrendelés (Több információért görgess lejjebb)"
Csak a linken legfelül rögtön. :)
Ha amerikában veszed a 7600X-et és 7700X-et akkor jó áron van. Az alzán 358euroért rendelhető elő a 7600X ami laza 150 000Ft. Ez lenne a jó ár? :D
A PCX-en 232 000 a 7700X, hurrá, ócó :D
Teljesítményben nem rossz a Zen4, viszont fogyasztásban katasztrófa. Majd az X nélküli modellek normális fogyasztással talán vállalhatóak lesznek, ha megjönnek a B650-es lapok.
Ja alaplap, az alzán átszámítva 138 000Ft a legolcsóbb AM5 alaplap. 7600X-szel az annyi mint 288 000Ft. Alaplap és processzor! 288 000! :D
Dobom is ki az X570+3700X kombót és rohanok cserélni :D :D
Vágod, hogy egy használt lappal és egy Ryzen 5 5600-zal sincs már processzorlimited 1440p-ben a legtöbb esetben és ez a kettő együtt 95 000Ft. A különbözetből majdnem egy használt RX6800-at tudsz venni ember :D
" A Ryzen 9 7950X sokat fogyaszt, nem tud sokkal többet a 7900X-töl"
Jaja, rendes all-core workload alatt laza 20-30%-kal veri a 7900X-et de ne foglalkozz vele.
"Azért az AMD is kicsikét már szánalmas, hogy már 6-odik éve a Ryzen 5 1600 óta 6 mag 12 szállal adja ki az R5-ös processzorait."
Az intel hány évig adta az i7-eket 4mag 8 szállal? Hmm pont 6 évig. Ha nem jött volnya a Ryzen akkor még mindig 4/8 lenne az i7 :D
Amúgy nem, nem szánalmas ugyanis csak a lámák számolják a magokat. Azért a magszám mellett illik hozzátenni, hogy a 6 magos 7600X all-core bizony veri a 8 magos 10700K-t és a 3900X is csak 20%-kal erősebb a 24 szállal.
Mennyi is volt a teljesítménynövekedés 6 év alatt 4 magon az intelnél? :D
"Azokra is gondolhatnának akik munkára is használni akarják a gépet. "
Gondoltak: kínálnak 8,12 és 16 magos processzort is valamint ha komolyan dolgoznál akkor ott a HEDT Threadripper Pro akár 64 maggal...
" Az intelnél pedig az I5 13600K és elvileg végre a sima 13600 is 14 vagyok 8+6 magosak lesznek."
És a 8+6nak semmi előnye nem lesz a sima 10+0hoz képest, csak akkor annyit ennek az intel processzor, hogy elolvadna a foglalat.
"A 4 mag az 4 mag a 8 szal pedig 8 szal."
Szerintem engedd el ezt a mag és szál témát.
"Tehat ha jon egy jatek vagy program ami tobb magot vagy szallat hasznal vagy tobbet kovetel meg maris alul marad egy Ryzen 5 4500-al szemben is. "
Az beb@szna. A Cyberpunkban 25%-kal veri az i3-12100 az R5-4500-at.
"Csak az itt lévő emberek annyira buták, hogy ezt nem értik ezért pontozzák le a Ryzen 5 5500-as válaszolókat."
Jaja, megint mindenki szembejön az autópályán :D
"A régi itt kommentelők legalább kicsit jobban értettek hozzá"
Te viszont kb semennyire,legalábbis ahogy a kérdéseidből kiveszem. Olyan összevissza halandzsa az egész, minden második mondat simán cáfolható... Ezeknek mi értelme van?
Számomra valamennyire csalódás. Az első tesztek nagyon buktásak, játékban alig jobbak, mint az 5800X3D, cserébe viszont sokkal drágább a lap, a ram, a minden.
A delidelt teszt
pedig bemutatta, hogy óriási hiba volt megtartani a hűtőfelfogatás kompatibilitást az AM4-gyel... hihetetlen, hogy ahol a normál proci 90 fokos, ott a delidelt csak 72!! olyan retek vastag a sapka, nem adja át a hőt, szigetel. Óriási tervezési hiba. Főleg amiatt, hogy több hűtőnél jelezték már, hogy egyáltalán nem kompatibilis az AM5-re, kell új átalakító-lefogató.
ennél sokkal többet vártam az új 5 nm gyártósortól... éppencsak megverik az intel 12 gen-t, és talán pariban lesznek a 13 gen-nel. Csalódás, minden fronton. Semmi sem működik azokból, amiknek éppenséggel el kéne adniuk ezt a platformot.
"játékban alig jobbak, mint az 5800X3D"
Jó, de abban van akkora cache, mint három sima 7600X-ben. Majd lesz 7700X3D/7800X3D akármi, az jó lesz játékokban.
A direct die + folyékony fém + custom loop az minden procinál odabsz. Amúgy nem értem miért vannak belebetegedve a heat spreaderbe, az Athlon XP-nél sem volt semmi gond a szabadon lévő die-jal, ahogy a P3-nál sem...
Én 199.900 forintért is meglehet már venni. A lapok ára pedig hamarosan le fog menni. És 80 ezer forint körül az X670 lapok már jó befektetések lesznek. Persze nem azoknak akik budget pct akarnak épiteni. De nekik a processzor ára sem túl kedvező. És most nem azért, de én úgy emlékszem, hogy az 5000 Ryzen procik ára is elég húzós volt a 2021-es év végéig. Szóval.
Akik budget gépet akarnak azoknak ott van a Ryzen 3 4100 - Ryzen 5 5600X közötti Ryzenek. A budget alatt értem én azt ha valaki RTX 3070 szintű kártyával akar pct még annak is bőven elég az 5600X, sőt az 5500 is.
Azt pedig gondolom, hogy Ryzen 5 7500 nem most lesz. Ryzen 3-mat meg sajnos nem adtak ki a zen 3-ba sem.
" És 80 ezer forint körül az X670 lapok már jó befektetések lesznek."
323 euro a legolcsóbb X670 AM5 lap amit találok ami 135 000Ft. Használtan lesz majd ez 80 000Ft másfél év múlva :D
"És most nem azért, de én úgy emlékszem, hogy az 5000 Ryzen procik ára is elég húzós volt a 2021-es év végéig."
De az nem a forint árfolyam miatt, hanem a gyártási kapacitás elégtelensége miatt volt.
Az új Ryzen dollárban most sem drágult az alaplapokat leszámítva, azok az LGA foglalat miatt drágábbak lettek.
"Ryzen 5 5600X közötti Ryzenek. A budget alatt értem én azt ha valaki RTX 3070 szintű kártyával akar pct még annak is bőven elég az 5600X, sőt az 5500 is."
4K monitor esetén az RTX3090-hez is elég.. :D
Tehát te is leírod, hogy qrvadrága és jelenleg van tengernyi olcsó alternatíva a piacon ami indokolatlanná teszi ezek megvásárlását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!