Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD -ból milyen márkát érdemes...

HDD -ból milyen márkát érdemes venni?

Figyelt kérdés

Természetesen a tartósságra gondolok

Van 18ezerért meg 35ezerért is ugyanakkora tárhelyesből, igaz más rpm

Seagate, western digital ezek megbízható márkák?

2022. okt. 3. 14:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Pont ez a kettő legjobb márka, bár nekem van egy Toshibám is, az is jól bírja. A Samsungok hullottak mint a legyek, de az már nem is gyárt HDD-t.
2022. okt. 3. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem márka, hanem pontos típus alapján válassz.

Az se mindegy milyen felhasználás mellé akarod venni, hatalmas különbség van ha csak adattárolásnak kell amit néha-néha elindítasz vagy masszívan írod/olvasod a lemezeket 0-24-ben.

WD-ből a blue a teljesen alap, red szerver célokra jobb mert nem melegszik annyira, black folyamatos írás/olvasásra jobb.

Seagate-ből szintén megvannak a kategóriák, kérdés milyen felhasználási célod van, ahhoz mekkora tárhelyet akarsz, utána lehet beszélni az árról.

5400rpm-et csak akkor vegyél ha színtisztán adattárolás a cél, pl képek, vagy biztonsági mentés, mert napi használatban baromi lassú, tapasztalatból mondom. PS, Autodesk programok stb betöltésekor kb elmehetek vacsorát főzni mire betölti a projektet.

2022. okt. 3. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Toshiba is jó tápokat gyárt.
2022. okt. 3. 14:41
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Felénk pedig finom kenyeret sütnek.

(ha már a HDD-kről van szó!)

2022. okt. 3. 15:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Én videókat vágok 12 éve és minden anyagom WD Red vinyókon van, eddig fault nélkül (kop kop kop), de előtte is sima 2,5"-os WD külső vinyókon volt és mivel azok sem szrták össze magukat soha, ezért maradtam a márkánál, pedig a Seagate vinyók nagyon fel vannak hype-olva. Kaptam is ajándékba egy 2 terásat a páromtól egyszer...a mai napi működik, de az a leghangosabb az összes közül. :D
2022. okt. 7. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!